Ultima oră

Banca Mondială alocă 12 miliarde de dolari pentru combaterea efectelor coronavirusului

Banca Mondială a anunțat un fond de 12 miliarde de dolari pentru sprijinirea țărilor care se confruntă cu impactul epidemiei de coronavirus, care s-a răspândit rapid din China în aproximativ 80 de țări.

Sprijinul este menit să salveze vieţi şi să diminueze impactul economic.

Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, a declarat că există încă „multe necunoscute” cu privire la virusul cu propagare rapidă și ar putea fi nevoie de ajutor „mult mai mare”, dar a refuzat să detalieze.

Anunțul a subliniat îngrijorarea crescândă cu privire la impactul virusului.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat marți asupra unei penurii globale de echipamente de protecție pentru combaterea bolii.

Malpass a cerut țărilor să își coordoneze acțiunile la nivel regional și internațional, spunând că viteza și amploarea răspunsului sunt esențiale pentru salvarea de vieți.

Asociația de Dezvoltare Internațională a Băncii, care ajută țările cele mai sărace din lume, ar putea primi, de asemenea, fonduri suplimentare în al doilea trimestru al anului 2020, dacă se declanșează Facilitatea de finanțare în situații de pandemie (PEF), ceea ce nu s-a produs încă, a spus Malpass.

Unele țări au solicitat deja ajutor, a spus Malpass, dar a refuzat să le numească.

sursa: europafm.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *