Dezvăluiri

BEBELUȘ de un an și doi ADOLESCENȚI din Gorj, INFECTAȚI cu COVID-19! Iată câți elevi și câte cadre didactice sunt POZITIVI!

Situația infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 tinde să devină alarmantă și în Gorj, în contextul în care, numărul persoanelor confirmate pozitiv, doar în ultimele două zile a sărit de 70, fiind înregistrate 32 de cazuri miercuri, 14 octombrie a.c. și 39 în ziua precedentă. Potrivit unor informații, nici ultimele rezultate nu arată prea bine, în contextul în care, printre cei infectați cu noul coronavirus se regăsește un bebeluș de numai un an și doi adolescenți. Trebuie spus că, în ultimele 14 zile, au fost infectați cu COVID-19, 15 tineri cu vârste sub 19 ani.

O fetiță în vârstă de un an și doi elevi de 16 și 17 ani se află printre ultimele persoane confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus.

Cinci cazuri de infectări la tineri cu vârste de până la 19 ani, în ultimele două săptămâni, au fost înregistrate în Tg-Jiu, câte 3 în Novaci și Motru și câte un caz în comunele Urdari, Fărcășești, Bărbătești și Țânțăreni.

Potrivit unei situații de la finele săptămânii trecute, zece elevi de la șapte unități de învățământ din județ erau confirmați cu COVID-19, trei dintre aceștia fiind de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Tg-Jiu. În același timp, 17 cadre didactice de la 15 instituții de învățământ erau infectate cu noul coronavirus.

Numărul total al infectărilor, în Gorj, în perioada 30 septembrie -13 octombrie, este de 359 de persoane, incidența la nivelul județului fiind de 1,01 la o mie de locuitori.

Cu incidență de peste 1,5 la o mie de locuitori sunt comunele Căpreni, Scoarța, Bălești, Negomir, Ciuperceni, Godinești, Stănești și Alimpești, precum și orașele Tg-Cărbunești și Novaci (cu excepția zonei montane Rânca), în care autoritățile au impus obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale în zonele aglomerate, au fost închise barurile, cafenelele și restaurantele, precum și sălile de jocuri de noroc.

Tag-uri

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close