Actualitate

Câini sfârtecați cu toporul pe raza comunei Arcani! Poliția face cercetări

Cadavrul unui câine tăiat în două cu toporul a îngrozit o profesoara din comuna Arcani acesta cunoștea patrupedul, era unul comunitar, și susține că un localnic face astfel de lucruri abominabile, aceasta solicitant sprijinul poliției pentru a-l opri. Aceasta a depus o plângere la poliția din comună dar polițiștii nu au făcut nimic în acest sens la nivelul județului Gorj, Politia Animalelor nu a fost înființată deoarece candidații care au concurat pentru posturile vacante au picat în masă concursul.

„La Stroieşti câinii se taie cu toporul, se spintecă şi se aruncă pe câmp. Încurcă drumul unor inşi! Se numeşte barbarie”, a scris profesoara pe o rețea de socializare dorind să miște autoritățile competente.

Între timp, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj s-a autosesizat şi efectuează cercetări în acest caz pentru cruzime faţă de animale.

Maltratarea, schingiuirea, mutilarea animalelor, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, sunt infracțiuni potrivit legii. Iar cel găsit vinovat riscă închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală între 1.200 lei și 120.000 lei și interdicția de a deține animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani. Sancțiunile sunt prevazute la articolul 25 din Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a anunțat în urmă cu câteva zile că echipa de la Poliția Animalelor este aproape completă, iar 90% din posturile prevăzute în organigramă au fost ocupate.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. ,, Sfartecati cu toporul ,, ???? Inseamna ca lupii taie cu cutitul oile pe care de fapt le sfarteca cu coltii si ghearele? Ce bine da in presa un titlu din asta bombastic,,,,, Iar politia sa constate ca de fapt cainii respectivi au murit din cauze naturale. Doamna profa’ reclamanta de ce nu a adoptat cateaua respectiva, sa o ia la ea acasa , sa ii asigure adapost si mancare, sa o castreze pentru a nu se mai inmulti necontrolat? E mai usor sa comentam , sa ne dam loviti in aripa, sa plangem cu lacrimi de crocodil soarta cainilor fara stapan? Fara a fi de acord cu uciderea sub orice forma a cainilor fara stapan, acestia reprezinta un adevarat pericol pentru cetateni iar hranirea lor pe camp sau pe strazi de catre asa zis ,, iubitori de animale ,, face mai mult rau decat bine. Normal ar fi ca acesti ,, iubitori,, de animale sa le ia la ei acasa , sa i ingrijeasca, sa i sterilizeze. In nici o tara civilizata nu gsim caini fara stapan pe strazi, nici macar unul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button