Dezvăluiri

Căldură oferită de CEO craiovenilor, numai cu o garanție de milioane

Primăriei Craiova i s-a cerut de către reprezentanții CE Oltenia o garanție de 3 milioane de euro. Asta pentru a furniza căldură craiovenilor in această iarnă. In caz contrar, CEO taie țeavă de căldură pentru județul vecin.

„Ni se pune pistolul la tâmplă că dacă mâine nu venim să constituim un fond de garanţie de 3 milioane de euro pentru perioada iernii, este posibil să nu mai fie încălzit oraşul Craiova. De ce să punem această garanţie, pe care nu o foloseşte nimeni? Craiova nu se poate atinge de ea, CEO nu se poate atinge de ea, presupunând că am avea aceşti bani pe care să îi punem într-un cont şi să nu se folosească nimeni de ei. Acestea sunt problemele cu care ne confruntăm”, a declarat chiar primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

„Eu sper din toată inima să înţeleagă că Termo Urban SRL (noua societate înfiinţată de primărie după falimentul Termo SRL şi intrată pe piaţă pe 10 aprilie 2021 – n.r.) nu are nicio datorie către CEO, este pe zero. Au achitat în fiecare lună facturile. S-a constituit deja o garanţie de 300.000 de euro. Nu s-au atins de ea, pentru că nu a fost nevoie. Şi atunci de ce să mă pună să mai constitui o garanţie de 3 milioane de euro? Nu ştiu ce se încearcă. Sper să găsim, până la urmă, o soluţie, pentru că noi aceşit bani nu îi avem. Uitaţi-vă pe rectificarea bugetară“, a mai afirmat edilul Craiovei.

Olguţa Vasilescu a lansat apoi şi un atac la adresa ministrului Energiei, după toată tevatura creată de creşterea preţurilor la gaze şi energie. Ea a dat vina pe creşterea acestor preţuri, după ce în Consiliul Local a fost aprobată majorarea preţului gigacaloriei facturat craiovenilor.

„A trebuit să creştem preţul gigacaloriei de luna aceasta pentru că toate preţurile, la nivel naţional, au crescut. Se pare că nu va fi singura creştere de anul acesta, dacă este să ne uităm la analiştii economici care ne spun că o creştere a preţului energiei va ajunge la 98% până la finalul anului. Cum vor trece această iarnă? Pentru că, iată, fie că este vorba de centrala de apartament, fie că este vorba despre sistemul centralizat, este, practic, acelaşi lucru. Creşte fără oprire factura. Este o situaţie pe care guvernul trebuie să o rezolve cât se poate de rapid. Eu spun de luni de zile că nu există o strategie energetică la nivel naţional şi asta ne aduce şi nouă foarte multe deservicii“, a mai spus Olguţa Vasilescu.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button