Dezvăluiri

Candidatul Bobic a cerut degeaba amânarea concursul pentru șefia Ocolului Silvic Motru! Acesta tot se va relua

Costel Bobic, fostul șef al Direcției Silvice Târgu-Jiu, condamnat în 2015 pentru abuz în serviciu, la 3 ani de închisoare cu suspendare și 5 ani sub supraveghere a candidat, doar pe hârtie, pentru postul de șef al Ocolului Silvic Motru, la a doua organizarea a acestui concurs. Mai exact, Bobic nu a putut să concureze, pentru că se afla izolat la domiciliu pentru Coronavirus. Deși, Bobic a arătat organizatorilor un act medical care atestă că nu are Coronavirus dar nu poate părăsi domiciliul, concursul s-a organizat și fără acesta. Singurul candidat rămas în concurs a picat însă proba scrisă. Motiv pentru care Bobic poate participa, așa cum și-a dorit, la a treia organizarea a aceluiași concurs.

Costel Bobic a contactat gorjonline.ro pe motiv că i s-ar fi făcut o nedreptate. Mai exact, pentru că Direcția Silvică Gorj care organizase concursul pentru ocuparea postului de director al Ocolului Silvic Motru nu a amânat, la cererea sa, competiția, el neputând participa la aceasta pe motiv de „izolare„ pentru Coronavirus. Ce nu a înțeles Bobic este că Direcția Silvică nu era decidenta la concurs, iar acesta s-a organizat, în final, doar cu unul dintre cei trei candidați înscriși. Doi au absentat iar al treilea a luat o notă apropiată de 6, deși minimul admis pentru interviu trebuia să fie 8. Drept urmare, postul va fi scos la concurs a treia oară, la o dată încă necomunicată.

În ce îl privește pe Bobic, acesta a fost reabilitat după trecerea celor 5 ani de încercare, dar faptele condamnate rămân.

Ani de judecată

Reamintim astfel că acesta a fost anchetat de DNA, alături de Gheorghe Tănase, pe motiv cã în perioada în care au condus Direcţia Silvică Târgu Jiu au locuit în douã apartamente „de intervenţie” din municipiu, pe care, în 2005, la final de mandat, şi le-au vândut la preţ de garsonierã. În tot timpul în care au locuit în apartamente cei doi şefi nu au plãtit un leu din buzunar la întreţinere, curent sau alte utilitãţi, sumele fiind decontate de Direcţia Silvicã.

Potrivit anchetatorilor, pentru întreţinerea celor două apartamente şi plata facturilor la energie electrică, Direcţia Silvică Târgu Jiu a cheltuit, la aaceea vreme, 39,27 mii de lei. De altfel, Regia Autonomă a Pădurilor a şi stabilit la sfârşitul anului 2003 că locuinţele nu erau folosite corespunzător şi le-au pus în vedere directorilor să remedieze problema. În 2004, cei doi au găsit soluţia şi s-au hotărât să devină proprietarii apartamentelor. Bobic a reuşit să îşi convingă şefii de la Bucureşti că ambele unităţi locative fuseseră înregistrate în mod eronat ca locuinţe de serviciu.

Prin urmare, a solicitat transformarea acestora în locuinţe de serviciu şi vinderea către salariaţii care le locuiau. Având toate aprobările pe 22 decembrie 2004, directorii Costel Bobic şi Gheorghe Tănase au cumpărat în aceeaşi zi apartamentele, la preţul de 35,81 mii de lei fiecare, cu mult sub valoarea pieţei. Afacerea a ajuns însă pe mâna procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care i-au trimis în judecată pe cei doi, procesul fiind strămutat de la Târgu Jiu, la Drobeta Turnu Severin. Acesta, potrivit presei vremii, s-a finalizat în 2015 cu condamnarea celor doi, cu suspendare.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *