Dezvăluiri

Cărbunele a revenit pe podiumul producătorilor de energie

Termocentralele pe bază de cărbune au urcat din nou pe podiumului producătorilor de energie electrică. Duminică, grupurile pe gaze naturale nu au mai produs la nivelul așteptat și astfel a crescut ușor producția la grupurile pe bază de cărbune. Cea mai mare cantitate de energie pe bază de cărbune este produsă de către Complexul Energetic Oltenia, respectiv peste 90% din total, la nivel național.

La termocentralele din județul Gorj se produce în medie o cantitate de 400 – 500 de MWh. Restul este asigurată de alte grupuri pe lignit sau pe huilă din țară. CEO are pornite grupuri la sucursalele electrocentrale de la Turceni și de la Rovinari. În momentul de față grupul energetic de la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița este oprit.

CEO are în prezent posibilitatea de a produce peste o mie de MWh. Este însă nevoie de programe clare pentru carierele miniere și pentru sucursalele electrocentrale. Încă mai există personal suficient, în jur de 8.800 de mineri și energeticieni care să fie angrenați într-o activitate mai amplă la nivelul subunităților miniere și la grupurile energetice din termocentrale. Totul depinde și de cererea de energie pe bază de cărbune de la nivel național și de ce planuri mai are Ministerul Energiei cu grupurile pe cărbune în următoarele luni. Cert este că, dacă din import este asigurată energie mai ieftină nu se va apela vreodată la blocurile energetice pe bază de lignit de la Complexul Energetic Oltenia.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *