Actualitate

Care e stadiul investițiilor de PNRR. Anunțul șefului CJ Gorj

Consiliul Județean Gorj a obținut fonduri importante din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru spitalul județean, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecție a Copilului Gorj, dar și pentru școlile din județ.

Cosmin Popescu anunță că au început lucrările de reabilitare energetică a Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, locația din Strada Progresului.
Autoritățile județene au dat ordinul de începere a lucrărilor. Investiția, ce va fi realizată cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență, are termen de finalizare luna mai 2025. Președintele Consiliului Județean Gorj este convins, însă, că lucrările vor fi gata înainte de termen, în decembrie 2024. Tot cu bani din PNRR va fi reabilitat energetic și spitalul de la Dobrița. Procedura pentru realizarea acestei investiții va fi reluată după ce ofertele depuse la prima licitație au fost declarate neconforme. Cu fonduri din PNRR, Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu urmează să fie dotat cu echipamente destinate combaterii infecțiilor nosocomiale. Investiția se ridică la aproximativ 22 de milioane de lei. În prezent, se lucrează la documentații. Cu bani din PNRR vor fi reabilitate energetic și căminul de bătrâni de la Suseni și sediul DGASPC Gorj. Și aici se lucrează la procedurile de achiziții. Consiliul Județean Gorj a obținut bani din PNRR și pentru achiziționare de microbuze electrice necesare transportului școlar. Președintele Cosmin Popescu așteaptă să fie chemat la Ministerul Educației să semneze contractul de finanțare ce se ridică la peste 6 milioane de euro.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *