Ultima oră

Câte libere legale au românii de Crăciun și Revelion anul acesta

Mai este doar puțin până la sărbătorile de iarnă iar românii își fac planurile de vacanță. De aceea este important să știm care sunt zilele libere legale pe care le avem de Crăciun și Revelion.

Sărbătorile se apropie cu pași repezi și suntem cu toții cu gândul la vacanță. Ne dorim un timp de relaxare, de petrecut cu familia și prietenii, însă trebuie să ținem cont mai întâi de câte zile libere vom avea la dispoziție până la sfârșitul anului.

Așadar, anul acesta, Crăciunul va cădea într-o zi de weekend. Astfel, Ajunul Crăciunului va fi sâmbătă, iar duminică dimineață, pe data de 25 decembrie, copiii se vor trezi cu cadourile sub brad, chiar în ziua de Crăciun. Cu această ocazie, în România sunt libere de la stat prima și a doua zi de Crăciun, adică 25 decembrie și 26 decembrie.

În ceea ce privește Revelionul, nici aici veștile nu sunt prea bune. Și asta deoarece 1 ianuarie cade tot duminică. Însă cei care vor să petreacă mai mult trebuie să știe că liber legal de la stat nu au doar pe 1 ianuarie ci și pe 2 ianuarie, luni.

Pentru cei care vor să își facă planuri pe termen mai lung, anul 2023 este excelent, deoarece aduce 15 zile libere de la stat, dintre care doar trei pică în weekend.

Mai mult decât atât, românii s-ar putea bucura de două zile libere în plus începând cu anul viitor. Acestea ar putea fi acordate cu ocazia unor sărbători religioase: Boboteaza (6 ianuarie) şi Sfântul Ioan (7 ianuarie).

Sărbători legale 2023. Zile libere în 2023
1 ianuarie, duminică — Anul Nou

2 ianuarie, luni — Anul Nou

24 ianuarie, marți — Ziua Unirii Principatelor Române

14 aprilie, vineri — Vinerea Mare

16 aprilie, duminică — Paște ortodox 2023

17 aprilie, luni — Paște ortodox 2023

1 mai, luni — Ziua Muncii

1 iunie, joi — Ziua Copilului

4 iunie, duminică — Rusalii

5 iunie, luni — A doua zi de Rusalii

15 august, marți — Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie, joi — Sfântul Andrei

1 decembrie, vineri — Ziua Națională a României

25 decembrie — Crăciunul

26 decembrie — Crăciunul

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button