Ultima oră

Ce pedeapsă a primit o de tânără din Olt care și-a împușcat accidental iubitul în cap

Tânăra care în 2018 l-a împuşcat în cap, accidental, pe prietenul ei poliţist, acesta decedând ulterior la spital, a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare cu executare.

Decizia a fost luată, marţi, de Curtea de Apel Craiova.

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au judecat şi au respins apelurile declarate de tânără şi de procurori împotriva sentinţei Tribunalului Olt prin care femeia a fost condamnată la şase ani de închisoare.

„Respinge apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi inculpata Gheorghe Alina, împotriva sentinţei penale nr. 81 din data de 10 mai 2022 pronunţate de Tribunalul Olt în dosarul nr. 997/104/2019, ca nefondate. (…) Definitivă”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Craiova pronunţată marţi.

În mai 2022, Tribunalul Olt a condamnat-o pe tânără la executarea a şase ani de închisoare pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi uz de armă fără drept.

Totodată, Tribunalul Olt a dispus ca femeia care l-a împuşcat pe poliţist să plătească daune morale în valoare totală de 260.000 de euro către cei doi copii minori ai bărbatului şi să le plătească acestora o prestaţie periodică lunară de 1.500 de lei până când copiii vor termina studiile.

Femeia a mai fost obligată şi la plata a aproape 130.000 de lei către Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, unde poliţistul a fost spitalizat timp de peste trei luni, în perioada ianuarie – mai 2018.

Un poliţist în vârstă de 38 de ani, din Slatina, ofiţer în cadrul SCCO Olt, a fost împuşcat în cap, în ianuarie 2018, în locuinţa lui, cu pistolul personal deţinut legal. Persoana care l-a împuşcat, o tânără de 28 de ani, era prietena bărbatului şi s-a rănit la o mână în timpul aceluiaşi incident. Anchetatorii au spus că poliţistul s-ar fi aflat cu spatele la femeie atunci când aceasta a descărcat arma, iar glonţul a penetrat mâna tinerei şi apoi calota craniană a bărbatului. După ce a fost împuşcat, poliţistul a fost transportat în stare gravă la spital, unde a decedat câteva luni mai târziu.

Cauza a fost instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Anchetatorii au susţinut că femeia ar fi apăsat pe trăgaci în mod conştient şi voluntar, având cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea să mai fie gloanţe în armă.

Anchetatorii au considerat că femeia a prevăzut rezultatul faptei sale, deşi nu l-a urmărit, „a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârşind infracţiunea cu intenţie indirectă”.

Tânăra a susţinut în faţa procurorilor că a considerat că pistolul ar fi fost descărcat.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *