Eveniment

Ce pedeapsă a primit o tânără din Motru care a mituit un polițist cu 20 de euro!!!

Magistrații Tribunalului Gorj au decis, joi, să o condamne la închisoare cu suspendare pe o tânără din Motru care, la începutul lunii decembrie a anului trecut, a mituit cu 20 de euro un polițist de la Serviciul Rutier care constatase, după un control în trafic, unele defecțiuni tehnice la autoturismul femeii și urma să o sancționeze contravențional și să-i rețină certificatul de înmatriculare al mașinii. Polițistul a sesizat ofițerii DGA, pe baza imaginilor filmate cu bodycam-ul, iar organele judiciare au finalizat cercetările în timp record, adică în două săptămâni, și au stabilit că tânăra trebuie judecată pentru dare de mită.

Un an și 4 luni de închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de 2 ani, plus muncă neremunerată în folosul comunității la UAT Târgu Jiu – Direcția Publică de Patrimoniu Târgu Jiu sau la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Târgu Jiu, pe o perioadă de 60 de zile. Aceasta este pedeapsa stabilită de către judecătorii de la Tribunalul Gorj, în cazul unei tinerei din Motru acuzată de dare de mită, după ce femeia i-a oferit unui polițist de la Serviciul Rutier Gorj o șpagă de 20 de euro, adică echivalentul a 100 de lei.

Tânăra, care muncea în Germania și venise în țară de sărbători, a fost oprită în trafic, pe 11 decembrie anul trecut, de un echipaj al Poliției Rutiere care efectua controale privind starea tehnică a autovehiculelor, împreună cu inspectorii RAR. Controlul a scos la iveală defecțiuni tehnice ale autoturismului BMW pe care-l conducea femeia. Polițistul urma să-i aplice o amendă și să-i rețină certificatul de înmatriculare, însă șoferița a încercat să-l mituiască pe polițist cu 20 de euro, pentru a scăpa de sancțiuni. Polițistul a sesizat ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Gorj, iar imaginile filmate au confirmat tentativa de mituire. Pe 27 decembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a finalizat cercetările și a întocmit rechizitoriul prin care a trimis-o în judecată pe tânăra din Motru, sub acuzația de dare de mită.

La dosarul cauzei există chiar declarația unui martor care a asistat la scena mituirii polițistului. Femeia a recunoscut fapta, așa că judecătorii au luat cauza în pronunțare de la al doilea termen, iar după o săptămână au decis condamnarea acesteia.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *