Tableta lu’ Matei

Licuricii panglicari și moartea pasiunii

Pe când nu se discuta atât de încălzirea globală și nu se inventase shaorma cu de toate, existau niște insecte care emiteau intermitent o lumină mică precum a ledului de la televizor. Eram copil și noi le ziceam licurici. Aveau jumătate din burtă fosforescentă și era o minunăție să-i vezi licărind ca niște avioane în negura nopților de vară. Imaginați-vă că dacă acum apare un licurici, copiii cred că-i o dronă minusculă sau un gadget ceva.

În vremurile astea, niște licurici metamorfozați, luminează palid, o dată la patru ani și apoi se sting. Burțile monstruoase li se luminează, din nou, peste alți patru ani. Coincidență sau nu, anii ăia în care li se aprinde ledul de ”LIVE” sunt cei electorali. Deontologii devin dintr-o dată efervescenți, au revelații, descoperă lucruri și fapte, protestează, delirează prin emisiuni la Voma TV sau la Flegma FB și se cred analiști&gurnaliști, dar uită că atunci când s-au stins ultima oară voiau și ei funcții de culegători de scame sau să consilieze pe cineva, deși, cel puțin doi dintre ei au o pregătire incertă. Erau pe preș la ușa celor pe care-i hulesc acum. Panglicarii ăștia nu au carte de muncă, merg la ciupeală și la prosteală, au o filozofie de nișă, născută din scrâșnitul din dinți și schilodirea limbii române, dar pozează în erudiți rafinați. Dacă vreți să vă distrați și să urmăriți un teatru stupid, îi găsiți pe feizbucb, în diferite ipostaze amorfe. Promit că voi detalia, cu proxima ocazie, deși, pe doi dintre ei îi compătimesc pentru că au îmbătrânit prematur și la Geriatrie sunt locurile ocupate!

Și doi! Vreau să vă mărturisesc că m-am îndrăgostit de Florența! Cum care Florența? Florențaaa! Șefa de la AUR! Candidata! Am avut o tresăltare adolescentină de inimă și nu știu dacă de la tensiune sau de la zâmbetul său candid, precum o intervenție bucomaxilofacială, dintr-o fotografie alături de un cretinotard. Un confrate scria că ”după proști nu trebuie să forezi, pentru că ei sunt la suprafață” și vreau s-o salvez pe Florența din marea de retardați pe care-i atrage ca un magnet lângă superba-i făptură. Amazoanca nu știe că unul umblă cu casetofonul pe REC în buzunar și dacă nu-i convine mezanplasul o face vedetă pe youtube. Parcă și văd: ”Mafia din AUR. Înregistrări explozive din closetul partidului condus de Florența. Iată lista cu cei care face pipi pe colac!”.

Florențo, la politică nu mă pricep, dar mă ofer să te învăț limba română. Să începem cu niște sinonime, ca să nu mai spui că ”trebuie refăcută cap-coadă lucrarea de pe Calea Eroilor”. Sună ca la mine pe uliță. Deci, ia un pix: trebuie refăcută integral, în totalitate, complet, în întregime. Sunt băiat bun, nu-ți dau greu din prima, că scriam ”exhaustiv” și te punea-i pe plâns.

Citește și:

Și trei! A apărut ”MiaiDaunăTotală” la Flegma TV și a zis că proiectul lui Iulian Popescu cu TESLA la Tg-Jiu e ”nave spațiale” și ”n-o să se întâmple niciodată treaba asta”. Io i-am mai zis (scris) să lase matrafoxul și nu m-a ascultat. Iar a scăpat shoturile în halba de Bucegi și parcă abia i se mai vede capul dintre ochi!

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *