Dezvăluiri

Ce se întâmplă cu contractele celor 1800 de angajați din CE Oltenia. Care au fost ultimele discuții

Contractele celor 1800 de angajați, pe perioadă determinată în Complexul Energetic Oltenia, vor fi prelungite, susține președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu.

Contractele cel0r 1800 de angajați pe perioadă determinate, în anul 2022, au fost prelungite din 6 în 6 luni. În luna iunie, vor expira din nou.

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, afirmă că ultimele discuții au fost că vor fi prelungite din nou, cel mai probabil, cu încă 6 luni. Nu se știe exact ce se va întâmpla cu acești salariați, de la 1 ianuarie 2024, în contextul în care Complexul Energetic Oltenia se află pe un plan de închidere de capacități ce presupune inclusiv diminuarea numărului de personal.

“Știu că, în ultimele discuții, a fost că se va prelungi la toată lumea și se vede pe buget. Bugetul este creionat astfel încât să fie pe tot anul 2024 păstrați toți cei care sunt, în momentul de față, angajați. Politicul nu are treabă cu asta. Directoratul este cel care ia decizia asta, dacă angajează sau nu un om, dacă prelungește sau nu contractul unui salariat, dacă definitivează sau nu contractul unui salariat, e de competența Directoratului, nici măcar Consiliul de Supraveghere sau AGA, cu atât mai puțin ministerul. Directoratul companiei ia aceste decizii, totodată, este obligat să respecte și acel plan de restructurare care a fost pus pe masă de către Minister, AGA, Consiliul de Supraveghere și i-a dat direcția și cei din Directorat decid”, spune Constantin Mitrescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *