Politică

Ce spune primarul PSD al municipiului Târgu-Jiu despre proiectul PNL pentru zona CET

Primarul social-democrat al Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, consideră că proiectul liberalilor de amenajare a zonei CET este de domeniul SF(science-fiction).

Marcel Romanescu a reacționat, după ce Iulian Popescu, candidatul Partidului Naţional Liberal la funcția de primar al municipiului Târgu-Jiu, a prezentat un proiect pentru zona turnului CET. Proiectul include o zonă de promenadă de cel puţin 2 kilometri lungime, galerii, săli de conferinţă, zone de relaxare, restaurante şi multe alte atracţii. Iulian Popescu consideră că Primăria Târgu-Jiu ar putea realiza o asemenea investiție fie cu bani din bugetul local, fie fonduri europene sau printr-un parteneriat public-privat. Edilul social-democrat al Târgu-Jiului afirmă că dacă liderul PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, va veni cu bani să realizeze investiția, municipalitatea este dispusă să negocieze. În opinia sa, proiectul liberalilor este de domeniul science-fiction.

“Îmi vine să râd. E adevărat că, după Proiectul Mocăniță și Telegondolă, trebuiau să vină cu un proiect SF, CET-ul din Târgu-Jiu. Acolo, deja este un PUZ realizat, va fi zonă industrială. Mai mult decât atât, acum 3 ani, în toată mass-media, și locală și națională, a fost prezentată o propunere a noastră, ca administrație publică locală, și a mea, ca primar, că oferim terenul de lângă CET, de lângă acel turn din CET și turnul pentru o sumă simbolică, dar la o societate comercială serioasă care vine cu un proiect fezabil pentru punerea în valoare a acelui turn. Așa cum îi și transmit, astăzi, domnului Iulian Popescu și stăpânului dumnealui, domnul Ion Iordache, suntem în continuare dispuși să găsim soluțiile legale, mai ales dacă domnul Ion Iordache, care a fost ca o supapă pentru CEO și Consiliul Județean, este dispus să investească acele sume. Proiectul mi se pare SF, dar dacă dânsul alocă câteva zeci de milioane de euro, în primul rând, de la banii pe care i-a luat de la CEO și de la Consiliul Județean, suntem dispuși să intrăm în negocieri pe baza legislației în vigoare. Nu trebuie să vină domnul Iulian Popescu cu astfel de propunere în programul electoral, pentru că noi, acum 3 ani, am făcut un apel public pentru toți oamenii de afaceri care vor să dezvolte un proiect fezabil în acea zonă, să ne punem la masă și să găsim cea mai bună soluție, fără ca autoritatea publică locală să se gândească, în primul rând, la valoarea financiară a acelui turn și a terenului de lângă turn”, spune Marcel Romanescu.

“Dumnealui crede că se adresează unei populații dezinformate”

Primarul PSD al Târgu-Jiului taxează și proiectul candidatului PNL la Primăria Târgu-Jiu, Iulian Popescu, de modernizare a căilor ferate de pe raza orașului.

“Este un proiect SF, ca proiectul de modernizare a căilor ferate de pe raza municipiului Târgu-Jiu, care se află, la fel, în programul domnului Iulian Popescu, însă, crede dumnealui că se adresează unei populații dezinformate și cu puțină carte. Nu! Târgu-Jiu are o populație extrem de informată și o populație inteligentă. Calea ferată, în momentul de față, este a Statului Român, nici a municipiului Târgu-Jiu, nici a Consiliului Județean. Deci, reabilitarea căii ferate nu se poate face de primăria municipiului Târgu-Jiu, așa cum o prezintă dumnealui, cu sprijinul Consiliului Județean, se poate face de către reprezentanții Ministerului Transporturilor, prin Compania Feroviară Română. Din ceea ce știu, este și un proiect de reabilitare a acestui tronson de la Filiași la Simeria. De aceea, nu voi putea crede niciodată că domnul Iulian Popescu, împreună cu stăpânul Ion Iordache, pot trece la dezinformarea cetățenilor municipiului Târgu-Jiu. Este proiect SF, pentru că, la cel puțin cum a apărut acolo, pare un fel de Burj al-Arab, din alte țări dezvoltate. Pe de altă parte, dacă eu, de 3 ani, vin cu astfel de propunere și nimeni nu s-a găsit interesat de dezvoltarea unui proiect acolo din bani privați, nu văd cum o minune, în momentul de față, ar putea să facă, cu excepția domnului Ion Iordache, care poate crede în acest proiect, poate realiza o investiție așa cum o prezintă domnul Iulian Popescu. Pe hârtie dă bine, ca imagine dă foarte bine, dar până la finalizarea acestui proiect și până la găsirea căilor de finanțare e o cale lungă”, a precizat edilul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *