Ultima oră

Cel mai iute ardei din lume, la Iași. Un kilogram costă zeci de mii de dolari

Cel mai iute ardei din lume este și cel mai scump și poate fi văzut în România, la Iași, în cadrul unei expoziții la Grădina Botanică. Prețul său este, însă, unul exorbitant și pe care nu puțini sunt cei care și-l pot permite.

De ceva vreme, pe aleile Grădinii Botanice din Iași te întâmpină o paletă de culori spectaculoase.

Un kilogram de ardei iute costă și 25.000 de dolari!
Sunt sute de soiuri de plante și legume expuse pentru cei care în aceste zile vin să viziteze Grădina Botanică. Peisajul este întregit de ardeii iuți și dovlecii decorativi, iar din prima categorie face parte și cel mai scump ardei iute din lume, arată Antena 3. Dacă florile impresionează prin culorile atractive, colecția de ardei iuți și de dovleci decorativi atrage prin formele inedite.

„Această colecție cuprinde un număr de 145 de soiuri și de hibrizi. Aceștia sunt obținuți prin tehnici de manipulare genetică prin tehnici de ameliorare. Avem expus și soiul rapita, care e cel mai scump ardei iute din lume. Un kilogram poate atinge prețul de 25.000 de dolari. Este scump pentru că produce fructe de dimensiuni foarte mici. Ele au formă globuloasă de culoare galben-portocaliu, care nu depășesc 0,5 cm în diametru”, a povestit biologul Cristiana Virginia.

Cel mai iute ardei din lume a fost obținut în serele din România și prezintă o concentrație de capsaicină de două milioane de unități pe scara Scoville. Adică, dublu față de următoarele soiuri competitoare de ardei iute!

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button