Actualitate

Cele mai spectaculoase trasee montane din Gorj

În județul Gorj sunt amenajate 42 de trasee montane, care le oferă senzații unice pasionaților.
„Le recomandăm tuturor iubitorilor să frecventeze aceste trasee care nu sunt dificile pentru că te duc în locuri minunate, cum ar fi Plaiul Sohodolului, de la Tismana, sau de plaiul Bumbeștiului, cu conace, care dispar cu timpul“, a spus Sabin Cornoiu, președintele Salvamont Gorj.

Salvamontiștii gorjeni au început o acțiune de refacere a marcajelor de pe traseele montane și de schimbarea a hărților turistice.
„Am început să schimbăm hărțile de informare turistică de la intrare în județ, începând cu cea de la Mănăstirea Lainici, care fost cea mai mult afectată de acele lucrări de modernizare a drumului național. Începem să facem marcajele turistice, să amplasăm panouri și să îndreptăm stâlpi. Este o activitate care se face sub coordonarea Salvamont. Este treaba administrațiilor locale, dar pe noi nu ne deranjează să ne ocupăm de aceste trasee. Sunt 42 de trasee turistice montane în Gorj. Autoritățile ne sprijină, dar decât să le cer doi oameni de la ajutorul social să ne sprijine atunci mai bine fac eu treaba și le cerem ajutorul în privința materialelor folosite. Traseul trece și pe terenuri private și nu avem probleme în Gorj cu proprietarii, care s-ar opune amplasării de trasee turistice. O să continuăm cu această activitate“, a mai adăugat Sabin Cornoiu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *