Dezvăluiri

CEO cumpără gaze pentru 7 luni

Complexul Energetic Oltenia încearcă în continuare să cumpere cantitățile necesare de gaze naturale pentru a asigura producția de energie electrică pentru perioada următoare. Este vorba în special de lunile aferente sezonului rece când cererea de energie electrică va fi în creștere la nivel național, ca urmare a scăderii temperaturilor. Complexul Energetic Oltenia are nevoie pentru următoarele 7 luni de o cantitate totală de 186.725 MWh. Gazele naturale sunt pentru Termocentrala Rovinari, Sucursala Electrocentrale Turceni, Sucursala Electrocentrale Ișalnița și Sucursala Electrocentrale Craiova 2.

Gazele naturale sunt folosite ca suport pentru producerea de energie electrică și termică, în procesul de ardere a cărbunelui în cazare și mai ales la pornirea cazanelor. Contractul de achiziția este împărțit în 4 loturi. Cea mai mare cantitate de gaze naturale este pentru Termocentrala Craiova 2. Este vorba de peste 76.000 de MWh. Urmează sucursalele electrocentrale de la Turceni și Ișalnița cu peste 50.000 de MWh. Cele mai puține gaze naturale sunt folosite la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Este vorba de peste 5.700 de MWh. Contractul de furnizare va fi încheiat pentru perioada 22 septembrie 2022 – 23 martie 2023.

Este de precizat că la nivelul Complexului Energetic Oltenia urmează să fie construite și grupuri energetice exclusiv pe gaze naturale. Sunt însă prețuri ridicate la gazele naturale, din cauza crizei energetice și a dependenței europene de importul de gaze naturale din Rusia. Prețurile la gaze au explodat în ultimul an.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/