Dezvăluiri

Cere ANALIZĂ la CE Oltenia. LIDER: Trebuie stopat GENOCIDUL

Manu Tomescu cere instituțiilor statului să facă o analiză la nivelul Complexului Oltenia pe tema deceselor angajaților și foștilor salariați care dezvoltă boli profesionale grave din cauza condițiilor grele de muncă.

Liderul Sindicatului Energia Rovinari a acuzat, în repetate rânduri, în ultima perioadă, genocid în cadrul CE Oltenia din cauză că angajaților nu le este recunoscută grupa de muncă. Manu Tomescu a aflat că, numai luna trecută, au decedat 6 persoane, din care, patru, în activitate, și două, abia pensionate, de la Termocentrala Turceni. “Trebuie stopat genocidul. Cer o analiză a instituțiilor statului. Avem foarte mulți salariați care nu mai apucă pensia după 30-40 de ani de contribuție”, spune sindicalistul. Manu Tomescu protestează, alături de liderii Federației Energetica, în continuare, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu pentru reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani în cadrul Complexului Oltenia. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari spune că protestele nu se vor opri până când proiectul nu va fi votat în Camera Deputaților, promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.
Speranțe privind reducerea vârstei de pensionare
Manu Tomescu apreciază că actualii parlamentari de Gorj de la PNL, PSD și USR au făcut front comun și au venit cu amendamente la Legea pensiilor pentru reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani în cariere și termocentrale. “Este pentru prima dată când există consens între parlamentari pe o problemă a noastră, deși nu este campanie electorală. Acest lucru mă bucură, îmi dă speranțe. Sper să se concretizeze amendamentele”, a conchis vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Tag-uri

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Doua intrebari:
    1. Care este speranta de viata a unui pensionar provenit din CEO- productie propriu zisa , nu birouri (muncitori, maistrii si ingineri), minerit-termocentrale?
    2. Care sunt bolile de care se sufera in ultimi 5 ani de activitate si in primi 5 ani de pensie pentru angajatii si pensionarii din CEO? bolile din aceasta perioada sunt in are legatura cu activitatea profesionala.
    Studiul trebuie facut atat in zona miniera cat si in zona termocentralelor , iar concluziile ar putea fi utilizate ca argumente in munca sindicala…..pana nu e prea tarziu.
    Bravo MANU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close