Dezvăluiri

Cere demiterea unui director din CE Oltenia. Senator: A fost o mascaradă

Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache cere demiterea din funcția de membru al directoratului Complexului Energetic Oltenia a lui Ion Bălășoiu.

Ion Iordache a reacționat după ce ședința de marți a Comisiei de Dialog Social în care șefii CE Oltenia ar fi trebuit să prezinte planul de restructurare a companiei, s-a lăsat cu scandal. Opinia senatorului este că ședința a fost o mascaradă. Conducerea CEO l-a trimis la întâlnire pe Ion Bălășoiu, membru în directoratul societății, însă acesta a spus că nu a primit mandat pentru a prezenta planul de restructurare. Șefii CE Oltenia au transmis, ulterior, printr-un comunicat de presă, că Ion Bălășoiu putea oferi toate răspunsurile. Ion Iordache acuză că liderii PSD Gorj i-ar fi pus pe liderul sindical Constantin Crețan și primarul de la Slivilești, Sorin Bucurescu, să facă scandal la ședința Comisiei de Dialog Social. “Sunt mâhnit și îmi pare rău că oamenii care au competență și care au responsabilitate față de județul nostru, față de perspectivele care sunt deja create și pe care le-am creat pentru județ, se comportă de o asemenea manieră, încercând să facă tot felul de scenarii, să scoată în evidență lucruri care, de fapt, nu există. Să arunce vina în permanență pe alții, în loc să înțeleagă că sunt oameni care au responsabilitate față de județ și trebuie să punem umărul cu toții să ajutăm și să valorificăm cu toții oportunitățile pe care le are acum județul. Au încercat să facă o mascaradă. Probabil că, văzând că încep să se contureze niște lucruri bune pentru județ, niște perspective, încearcă să le încurce, să nu se întâmple, să instige oamenii. Îmi este greu să înțeleg și să accept că avem în județul Gorj oameni care au fost aleși de gorjeni, oameni care, prin activitatea lor, caută permanent să distrugă județul, nu să pună umărul să ajute. Nemulțumiții au fost doi oameni care au fost puși de către PSD să facă acest lucru. Liderii de sindicat, oamenii responsabili, care au văzut că încearcă această mascaradă, s-au ridicat și au plecat din sală. Nu putem să generalizăm, că lucrurile nu au stat așa”, a afirmat liderul PNL Gorj.

”Weber cunoaște planul de restructurare”

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a solicitat, marți, după ședința Comisiei de Dialog Social, să fie publicat urgent pe site-ul companiei, planul de restructurare a CE Oltenia. Ion Iordache acuză că liderul social-democraților face doar un joc pentru că, în calitate de președinte al Comisiei parlamentare de control al SIE știe ce conține planul de restructurare. În plus, președintele PNL Gorj, cere demiterea lui Ion Bălășoiu din Directorat pentru atitudinea din cadrul Comisiei de Dialog Social. „Domnul Mihai Weber, prin oamenii pe care îi are în cadrul companiei, are acces la acest proiect. Mai mult decât atât, este președintele Comisiei SIE, vă garantez că știe despre acest proiect. Este doar un joc pe care încearcă să-l facă, o lipsă de asumare și este tipic PSD, nu facem nimic, ca să nu greșim și să încercăm ca de fiecare dată să aruncăm vina pe ceilalți, în loc să spună că au condus de 3 ani acest județ și îl conduc în continuare și l-au dus pe buza prăpastiei. Și acum, când niște oameni încearcă să pună umărul să mai repare din ce este de reparat, bineînțeles că nu-i lasă nici măcar acum să facă lucruri. Nici nu știu cum să calific aceste acte și acțiuni pe care le fac acești iresponsabili care și-au bătut joc de-a lungul timpului de județul nostru și care continuă să facă acest lucru. Ați văzut mascarada pe care au organizat-o, încercând să sugereze că n-ar avea mandat să vorbească. Și a clarificat-o conducerea companiei, spunând că a avut mandat să facă acest lucru. Din punctul meu de vedere, acel om ar trebui să-și dea demisia astăzi. Le solicit lui Cosmin Popescu și lui Mihai Weber să-și retragă acești oameni incompetenți pe care-i au prin companie și care-și bat joc de companie și de tot județul”, a precizat liderul PNL Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *