Politică

Ciocea a schimbat al patrulea secretar al primăriei cu un fost gardian public în prezent perceptor în Primăria Bustuchin

Primarul de Bustuchin, Ion Ciocea, a schimbat miercuri al patrulea secretar al primăriei, în patru luni de zile. Ultima ocupantă a postului, referent agricol în instituție, a refuzat să mai ocupe postul iar Ciocea a găsit înlocuitor în persoana lui Vasile Zidaru, actual perceptor în instituție, mai precis casier, fost gardian public.

Legalitatea la Primăria Bustuchin se face după ureche, de patru luni de zile de când cel mai vechi ocupant al postului a hotărât să se transfere la primăria vecină, asta după mai bine de două decenii de activitate. Motivul a fost, evident, Ciocea care impune proiecte aberante așteptând ca avizul de legalitate să fie dat de secretar. După plecarea vechiului secretar, Ciocea a rulat în funcție mai mulți angajați din primărie, fără studii juridice, care au dat rând pe rând înapoi ori fiind îndepărtați chiar de Ciocea care se aștepta ca toți să-i facă pe plac chiar dacă proiectele lui nu erau legale.

În acest sens există documente care atestă refuzul secretarilor de a face ilegalități și declarații ale consilierilor locali care recunosc că au greșit prin votul lor.

Bomboana pe colivă o reprezintă demisia ultimei ocupante a postului, chiar ieri, femeia, rudă cu edilul, dând înapoi și cerându-i șefului să-i găsească un alt înlocuitor. Iar Ciocea, în stilul caracteristic, nici nu a căutat mult, și l-a găsit pe casierul, fost gardian, pe care l-a promovat secretar de primărie.

Se știe în comună că noul secretar, cu ani în urmă, la începutul primului mandat de primar al lui Ciocea, a fost chemat în ședință și amenințat de proaspătul edil că o sa fie dat afară, dacă nu îi devine loial și dacă îl mai slujește pe Popa Virgil, fostul primar care numai ce fusese înlocuit din funcție. De atunci, Zidaru Vasile, respectă promisiunea și se supune cu sfințenie primarului ales.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *