Dezvăluiri

Circuitul șmenului în Primăria Tg-Jiu, sub domnia lui Adi Tudor! Sau cum și-au dat autoM…E găștile din PSD, din Consiliul Local!

Un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului societății de transport public Transloc SA a scos la iveală tensiunile din interiorul PSD. Viceprimarul Adi Tudor, care se află la butoanele administrației publice locale, cât timp primarul Marcel Romanescu și viceprimarul Aurel Popescu se află în izolare la domiciliu, a preparat în câteva ore documentația necesară rectificării bugetare, a introdus proiectul pe ordinea de zi și, împreună cu cinci consilieri locali din gașca sa, a votat ”pentru” aprobarea acestuia. Votul e o lecție dată de Tudor lui Aurel Popescu, președintele PSD Tg-Jiu, care nu l-ar fi susținut pentru a candida din partea partidului la funcția de primar.

Bugetul societății de transport public, Transloc SA, a fost aprobat, în urmă cu două săptămâni, pe 15 iunie a.c., după a patra încercare, adică după patru ședințe ale Consiliului Local Tg-Jiu, în zile consecutive. La acel moment, consilierii locali PSD-ALDE-PSRo, inclusiv cei doi viceprimari social-democrați, Aurel Popescu și Adrian Tudor, s-au opus cu vehemență unor prevederi bugetare și s-a ajuns în situația în care a fost nevoie de ședințe extraordinare și de îndată pentru ca, în final, bugetul de venituri și cheltuieli al societății Transloc să fie aprobat.
Luni, 29 iunie a.c., în ședința Consiliului Local Tg-Jiu a apărut, la ”Diverse”, un proiect de rectificare a bugetului Transloc, care, printre altele, să fie aprobat transferul sumei de 550.000 de lei, din capitolul ”Alte rezerve”, către ”cheltuieli privind chiriile către operatorii cu capital privat”, 150.000 de lei, respectiv ”cheltuieli cu personalul”, restul de 400.000 de lei.

Concret, banii trebuie să acopere chiria celor trei mijloace de transport în comun, închiriate ”gratis” de Transloc de la o firmă din Tg-Jiu și salariile celor 16 persoane angajate în ultima perioadă.

Trebuie spus că toată documentația pentru acest proiect de hotărâre a fost depusă luni, cu câteva ore înaintea ședinței de consiliu local, după ce, în culise, se făcuseră unele înțelegeri ca proiectul să treacă la vot.

Mai exact, cererea Transloc SA adresată Consiliului Local Tg-Jiu a fost înregistrată pe 29 iunie a.c., consilierul juridic al consiliului, Loredana Diaconescu, și înlocuitorul secretarului Grigore Jianu, aflat în izolare la domiciliu, au întocmit repede o adresă, în aceeași zi prin care cereau Direcției Economice un raport de specialitate. Șefa serviciului Buget Financiar Contabilitate, Cornelia Gămulescu, s-a executat rapid, a însăilat două fraze și a înaintat așa zisul raport viceprimarului Adrian Tudor, căruia i s-a îndeplinit visul de a conduce Primăria Tg-Jiu, pe perioada cât primarul Marcel Romanescu și viceprimarul Aurel Popescu se află în autoizolare.

În aceeași zi, 29 iunie a.c., Tudor a întocmit referatul de aprobare la proiectul de hotărâre privind rectificarea BVC al Transloc și, evident, ultimul pas, întocmește proiectul propriu-zis și-l introduce pe ordinea de zi a Consiliului Local Tg-Jiu din aceeași dată.

Răfuială în PSD

În plenul Consiliului Local, cele patru tabere politice au avut un comportament atipic, în contextul în care era evident că proiectul privind rectificarea BVC al Transloc nu putea trece având în vedere pozițiile trecute ale majorității PSD-ALDE-PSRo.

Curios, alături de cei cinci consilieri locali liberali au votat în favoarea proiectului pesediștii Cristian Toader Pasti, Liliana Luca, Dincă Petrișor Roibu, alesul local ALDE, Dorin Pârcălăboiu și, atenție!, Adrian Tudor. De remarcat este faptul că proiectul a fost adoptat cu 11 voturi ”pentru”, șase dintre acestea ale consilierilor din grupul lui Adi Tudor, în timp ce apropiații viceprimarului Aurel Popescu au votat ”împotrivă”.

Potrivit unor surse politice, mai presus de aranjamentele și interesele individuale ale celor șase consilieri social-democrați, considerați ”trădători” sau aliați ai lui Marcel Romanescu, este răfuiala din PSD.

Mai clar, Adi Tudor s-a răzbunat în acest fel pe Aurel Popescu, președintele organizației municipale a social-democraților, pentru faptul că nu a fost susținut de acesta pentru a candida la poziția de primar al Târgu-Jiului.

Mai mult, aceleași surse dau ca sigură o înțelegere politică între Adi Tudor și primarul Marcel Romanescu, în sensul în care acesta să-și conserve poziția de viceprimar și după alegerile din septembrie, însă social-democrații de la vârful organizației resping astfel de speculații.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *