Eveniment

CJ Gorj face diligențe pentru „Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul Valea Sadului-Vădeni”, lucrare gata pe jumătate!

O adresă către Guvern, Ministerul Investiţiilor Europene şi Ministerul Energiei prin care solicită includerea proiectului de investiţii "Amenajare Hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Valea Sadului - Vădeni" în lista proiectelor finanţate prin REPower EU a fost înaintată de Consiliul Județean Gorj.

Solicitarea vine în contextul lansării în procedură de transparenţă decizională a proiectului de ordonanţă de urgenţă privind obiectivele de investiţii pentru realizarea de amenajări hidroenergetice, în care sunt incluse doar două proiecte.
„Având în vedere că REPower EU este orientat către investiţii aflate în diferite etape de execuţie, includerea AHE Valea Sadului – Vădeni este esenţială, atât prin prisma anvergurii proiectului, cât şi prin cea a stadiului actual de execuţie, de peste 50%. De precizat că nu este primul demers pe care Consiliul Judeţean Gorj îl face în acest sens, în luna mai a anului 2018 fiind înaintată o solicitare similară, prin care se solicita găsirea unei soluţii pentru finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiţii”, se arată în informarea CJ Gorj.

De altfel, lucrările la respectiva amenajare hidroenergetică sunt executate în proporţie de peste 50%, iar abandonul acestora generează cheltuieli enorme pentru readucerea terenurilor în starea iniţială; trebuie analizată în mod realist finanţarea, analiză care să se facă, cu reevaluarea restului de executat, atât valorică, cât şi ca soluţie tehnică.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button