Dezvăluiri

Clemență exagerată la Judecătoria Tg-Jiu! Fost șef din Poliția Locală a scăpat doar cu amendă penală, după ce a lovit cu pumnii și picioarele un bărbat până l-a băgat în spital!

Un magistrat din cadrul Judecătoriei Tg-Jiu a considerat justă aplicarea unei amenzi penale în valoare de 3.600 de lei, pentru traumele suferite de un bărbat lovit cu pumnul în față și, apoi, în timp ce era căzut, cu pumnii și picioarele, și a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu cu multiple leziuni, iar ulterior a avut nevoie de 30-35 de zile de îngrijiri medicale. Este vorba despre dosarul în care a fost judecat Claudiu Gheorghe Breazu, fost şef al Departamentului de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Târgu-Jiu care, beat fiind, l-a agresat în plină stradă, pe un cetățean care plimba cățelul în apropierea blocului în care locuia.

De doi ani a avut nevoie…

… un magistrat de la Judecătoria Tg-Jiu pentru a termina cercetarea judecătorească într-un dosar în care faptele erau fără echivoc.
Concret, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu l-au trimis în judecată, în iulie 2022 pe Claudiu Gheorghe Breazu, fost şef al Departamentului de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Târgu-Jiu, sub acuzația de lovire sau alte violențe. În actul de inculpare, procurorii au reținut că, în data de 14 iunie 2021, în jurul orei 00:30, în timp ce persoana vătămată, Cătălin Iulian Pungan, plimba cățelul pe o stradă din zona centrală a municipiului Tg-Jiu, Breazu, aflat sub influența băuturilor alcoolice, l-a abordat şi i-a cerut explicații cu privire la motivul prezenței sale în proximitatea blocului cu nr.4 din acea zonă. Văzând că e băut, bărbatul a încercat să plece, însă a fost lovit de Breazu cu pumnul, în zona feței. Bărbatul s-a prăbușit pe asfalt, iar în timp ce era căzut, Breazu a continuat să-l lovească, cu pumnii, în zona capului, și cu picioarele, în zona corpului, cauzându-i multiple leziuni traumatice. Cătălin Iulian Pungan a ajuns la UPU în acea seară, iar ulterior, medicii legiști au considerat că pentru vindecare necesită 30-35 de zile de îngrijiri medicale.
În aprilie, anul trecut, cercetarea judecătorească era încheiată și judecătorul a amânat de patru ori pronunțarea, ca mai apoi, în luna iulie, să decidă repunerea cauzei pe rol. A urmat încă un an pe rolul Judecătoriei Tg-Jiu, iar din luna aprilie a acestui an, pronunțarea unei soluții a fost amânată, iarăși, de două ori. În final, judecătorul a decis condamnarea lui Claudiu Gheorghe Breazu la pedeapsa amenzii penale în cuantum total de 3.600 de lei, rezultată din înmulțirea unui număr de 180 de zile-amendă cu suma de 20 de lei corespunzătoare unei zile-amendă pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. De asemenea, instanța l-a obligat pe fostul polițist local la plata către cel pe care l-a bătut a sumei de 10.000 de lei, cu titlu de daune morale și a sumei de 2.000 de lei cu titlu de daune materiale.

Ce nu a luat în calcul instanța…

… sunt cele două condamnări ale lui Breazu, chiar dacă infracțiunile sunt concurente, una dintre acestea tot pentru fapte cu violență.
Mai exact, în ianuarie anul trecut, judecătorii Curții de Apel Craiova i-au impus polițistului local Claudiu Gheorghe Breazu obligația de a frecventa programul de reintegrare socială privind prevenirea şi combaterea consumului de alcool derulat de Serviciul de Probațiune Gorj. Mai mult, magistrații au dispus împotriva acestuia interdicția de a conduce autovehiculele pe durata termenului de supraveghere. Inițial, Judecătoria Târgu-Jiu stabilise o pedeapsa de 1 an și 8 luni de închisoare și a dispus amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani, precum și unele măsuri de supraveghere, care au fost completate ulterior prin decizia definitivă a Curții de Apel Craiova. Cu un an în urmă, în ianuarie 2022, polițistul local Breazu a fost oprit în trafic, pe Bulevardul Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, de un echipaj de la Poliția Rutieră, iar în urma testării cu etilotestul a rezultat o concentrație de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că s-a ales cu dosar penal.

Încă o condamnare

În decembrie, anul trecut, magistrații Judecătoriei Tg-Jiu l-au condamnat pe Breazu la un an și zece luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de purtare abuzivă, după ce l-a bătut pe fostul său socru, avocatul Ion Călescu. Agresiunea a avut loc în noiembrie 2021, în jurul orei 7,30 dimineața, în timp ce Breazu era îmbrăcat în uniforma de polițist local și își desfășura activitatea în Parcul Coloanei Infinitului. Bărbatul l-a pus la pământ pe fostul său socru și i-a aplicat mai multe lovituri cu piciorul. Procurorii au reținut că între cei doi exista o stare conflictuală, generată de o tragedie care a marcat familia. Fiica avocatului decedase într-un accident rutier, în iunie 2021, iar acesta și soția sa, în calitate de bunici, obținuseră dreptul de a vizita cele două nepoțele minore de două ori pe lună. În acea dimineață de 19 noiembrie, avocatul Călescu a mers la domiciliul fostului său ginere, pentru a discuta referitor la faptul că în ziua următoare cele două nepoțele urmau să meargă la acesta în vizită, însă Breazu a refuzat să discute cu fostul socru. Acesta era îmbrăcat în uniforma de polițist local și potrivit procurorilor, se deplasa spre școală cu cele două minore. Din cauza traficului, avocatul Călescu nu l-a mai ajuns din urmă, așa că a contactat dispeceratul Poliției Locale Tg-Jiu și a aflat că Breazu urma să înceapă orele de program, fiind planificat să execute serviciul în Parcul Coloanei Infinitului. Astfel, avocatul Călescu s-a deplasat spre Parcul Coloanei Infinitului, a parcat autoturismul în parcarea Fabricii de Confecții și, observând autoturismul fostului ginere s-a apropiat de acesta. ”În acele momente, persoana vătămată a fost la rândul său observată de inculpat, care își desfășura activitatea în Parcul Coloanei Infinitului, acesta venind în fugă către persoana vătămată, pe care a trântit-o la pământ și i-a aplicat mai multe lovituri cu piciorul”, după cum se arată în rechizitoriul procurorilor.

Curios este faptul că…

… în acest dosar, în care victima agresiunii fostului polițist local a fost chiar socrul său, ”persoana vătămată a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 10-12 zile de îngrijiri medicale”, potrivit medicilor legiști, iar instanța l-a condamnat pe Breazu la un an și zece luni de închisoare cu suspendare. Verdictul final este așteptat joi, când Curtea de Apel Craiova va decide în privința apelurilor celor doi.
În schimb, în dosarul în care victima a avut nevoie de 30-35 de zile de îngrijiri medicale, judecătorul a considerat suficientă o amendă penală!!!

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *