Social

Concurs pentru persoanele aflate în scaunul cu rotile, în centrul municipiului Târgu Jiu

Aproximativ 40 de persoane au participat, duminică, 18 septembrie, la o cursă specială care a avut loc pe Bulevardul ”Constantin Brâncuși”, în fața sediului Primăriei Târgu Jiu. Echipajele au fost formate dintr-o persoană aflată în scaunul cu rotile și o alta fără dizabilități.

Georgiana Andrițoiu a ocupat locul I la cursa Infinit Race. Aceasta a făcut echipă cu Cosmin Pisc. Andrei Crăciun și partenerul său Bogdan Horhoianu s-au clasat pe locul II, iar locul III a fost ocupat de către echipa formată din Robert Gavrilescu și Radu Buțu.

„A fost o zi plină de emoții și de zâmbete. Ne-am simțit extraordinar. Nici nu ne închipuiam că poate să fie așa. Au fost peste 40 de participanți, persoane sănătoase și aflate în scaunul cu rotile, dar și un număr mare de voluntari, care să ne ajute la organizare, inclusiv să-i împingă pe cei aflați în scaunul cu rotile. Și-au dorit foarte mult să participe inclusiv părinții unor copii, care să fie alături de ei la cursă și să împingă împreună o persoană aflată în scaunul cu rotile, pentru a simți pe pielea lor cum este să ajuți și să fi empatic și să fie alături de cei care au nevoie“, a spus Roxana Pistol, președintele asociației „Be Teen“, care a beneficiat de o finanțare din partea Consiliului Județean Gorj, pentru desfășurarea acestei competiții.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button