Dezvăluiri

Condamnări, după scandalul sângeros din Club Babylon! Părăluță și ”Jador” scapă de detenție, după acuzația de tentativă la omor!

Tribunalul Gorj i-a condamnat, luni, pe cei șase tineri implicați, la începutul acestui an, într-un scandal sângeros, într-un club de manele din Țicleni. Florin Părăluță, cel care l-a lovit cu un cuţit tip briceag, în zona abdominală, pe un alt tânăr s-a ales cu o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor și a fost pus în libertate, de îndată, după șapte luni de arest. În cauză a fost condamnată, la amendă penală, și persoana vătămată, Mario Dian Gheorghe Ghiță, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, chiar dacă a stat, nouă zile, internat în spital din cauza plăgii înjunghiate.

Magistrații Tribunalului Gorj au decis, luni, să-i condamne la pedepse cu suspendare, respectiv, amenzi penale, pe cei șase tinei, implicați, în luna martie a acestui an, într-o altercație violentă în Clubul Babylon din Țicleni, după ce aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Florin Părăluță a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Judecătorii au stabilit un termen de supraveghere de 4 ani, și i-au impus acestuia ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată, în folosul comunității, pe o perioadă de 120 de zile. Acesta a fost arestat de pe 20 martie și până la 31 octombrie, când a fost încetată de drept măsura arestării preventive.

Judecătorii au dispus confiscarea cuțitul tip briceag, cu lamă la buton și plăsele, cu aspect de os de culoare alb-maro cu lungimea mânerului de 18 cm, aflat în camera de corpuri delicte a Tribunalului Gorj

Toți ceilalți tineri implicați în scandal au fost condamnați pentru comiterea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice la pedeapsa de 6.000 lei amendă penală, reprezentând 120 de zile amendă a 50 de lei ziua.

Printre inculpații condamnați se regăsește și Alexandru Ghinea, zis ”Jador”, cu 6.000 de lei amendă penală, respectiv119 zile amendă a 50 de lei ziua.

Judecătorii Tribunalului Gorj l-au condamnat și pe Gheorghe Mario Dian Ghiță, cel înjunghiat în timpul scandalului, tot la o pedeapsă de 6.000 lei amendă penală.

Pentru aceștia a încetat și măsura preventivă a controlului judiciar.

Părăluță Florin a fost obligat la plata sumei de 10.259 lei cu dobânda legală aferentă până la data plății, reprezentând contravaloarea cheltuielilor de spitalizare ocazionate cu internarea persoanei vătămate Gheorghe Mario Dian Ghiță, în Secția Chirurgie Generală II, în perioada 20 – 29 martie 2022.

Faptele

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat, în luna martie a acestui an, arestarea preventivă a lui Florin Părăluță, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor, tulburarea liniștii şi ordinii publice, şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, după ce în noaptea de 19/20 martie 2022, în jurul orei 02:40, în incinta clubului Babylon din oraşul Ţicleni, jud. Gorj, pe fondul unui conflict spontan intervenit între mai multe persoane, acesta a lovit persoana vătămată cu un cuţit tip briceag, în zona abdominală, cauzându-i o plagă înjunghiată.

”Leziunile traumatice produse persoanei vătămate prin lovire cu un corp tăietor-înţepător cu lama ascuţită, posibil armă albă-cuţit, necesită de la producere circa 40 – 45 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare şi i-au pus în primejdie viaţa, în lipsa tratamentului chirurgical aplicat de urgenţă, putând surveni decesul.

După două zile de la conflictul violent, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus extinderea urmăririi penale faţă de alți trei suspecți, cercetați pentru că ” au participat în mod activ în calitate de autori, alături de inculpatul Părăluță Florin, la tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind necesară intervenția organelor de poliție pentru reinstaurarea ordinii”, după cum precizau anchetatorii la acel moment.
Sentința nu este definitive și poate fi contestată.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *