Dezvăluiri

Conducerea CE Oltenia, pusă la zid. „În momentul următor, să-și dea demisia sau să fie demiși toți!”

Senatorul Ion Iordache consideră că șefii Complexului Energetic Oltenia ar trebui să-și dea demisia sau să fie demiși, dacă se vor confirma informațiile privind intrarea angajaților în fără plată.

Ion Iordache a reacționat după ce, în ultimele zile, a apărut informația că toți minerii și energeticienii ar urma să fie trimiși două zile în concediu fără plată, pentru “echilibrarea financiară” a Complexului Energetic Oltenia. Senatorul este deranjat că administrația CEO și liderii sindicali nu comunică salariaților măsurile pe care au de gând să le ia. Ion Iordache consideră că șefii Complexului Energetic Oltenia ar trebui să-și dea demisia sau să fie demiși, dacă se vor confirma informațiile privind intrarea angajaților în fără plată.

„Nici eu nu înțeleg de ce lucrurile stau așa. Și pe mine mă sună foarte mulți oameni, îmi dau mesaje, mă întreabă îngrijorați de aceste zvonuri și ce-mi este și mie greu să înțeleg de ce managementul companiei și sindicatele nu comunică oamenilor cum stau lucrurile pentru ca oamenii să aibă o liniște, să spună e albă sau neagră. Eu nu am aceste informații și nu știu de unde le-aș putea lua, pentru că ei au întâlniri periodice, săptămânale, în care stabilesc toate aceste lucruri. Ce pot eu să spun e că dacă lucrurile se vor întâmpla așa, deși ne-au dat asigurări că vor fi toate lucrurile în regulă, ar trebui ca, în momentul următor, să-și dea demisia sau să fie demiși toți, pentru că nu poți să ții mii de oameni într-un stres continuu sau într-o neliniște, pentru că vor ei să joace cum le convine lor, acolo, aceste situații și viitorul companiei și al oamenilor”, afirmă parlamentarul.

Crede că planul de restructurare ar trebui prelungit cu încă 3 ani

Ion Iordache consideră că actuala conducere a CE Oltenia va trebui “să dea socoteală”, dacă va continua să pună în aplicare planul de restructurare. Senatorul consideră că termenele ar trebuie prelungite cu cel puțin 3 ani. În opinia sa, dacă planurile de închidere vor merge mai departe, oamenii ar trebui “să nu mai asculte de nimeni, să iasă să-și ia viața în mâini”.

„Din punctul meu de vedere, dacă se va continua, responsabili sunt exclusiv cei care conduc, acum, și cei care acceptă ce fac cei care conduc. Sunt două categorii de oameni, acolo, și cred că ei trebuie să dea socoteală, pentru că planul de restructurare nu a produs efecte din punct de vedere al implementării investițiilor și, automat, pentru că s-a amânat tot din cauza incompetenței managementului, ar trebui să se amâne tot cu anii care sunt deja în întârziere. Sunt 3 ani de întârziere, cu acei ani să se prelungească și planul de restructurare. Cu siguranță, există posibilitatea ca planul de închidere a termocentralelor să fie oprit sau să țină în funcțiune măcar un grup la termocentrale, cu siguranță, trebuie să facă acest lucru, pentru că este nevoie, cu siguranță, județul, economia și oamenii din județ au nevoie, și țara are nevoie, pentru ca grupurile și mineritul de la CEO să funcționeze. Cine va încerca să facă altceva va trebui să dea socoteală și cred că va fi un moment în care oamenii ar trebui să nu mai stea, să nu mai asculte de nimeni și să iasă să-și ia viața în mâini, așa cum s-a mai întâmplat în istoria acestui județ și a mineritului, pentru că nu este în regulă ce fac acești oameni care sunt, acum, puși acolo, dar eu zic că trebuie să dea socoteală și vor da. Oamenii să facă ce au făcut cu Legea 197, atunci au fost foarte puțini, acum, ar trebui să fie mult mai mulți și să stea până la capăt. Să plece toată lumea care trebuie să ia decizii, astăzi, și nu iau decizii, trag de timp pe proverbul ală “boală lungă moarte sigură”, a adăugat liderul PNL Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *