Monden

Consultantul financiar care colecționează mașini de epocă

Cristian Juscu, contabil și consultant financiar din Târgu Jiu, este un colecționar pasionat mașini și motociclete de epocă. Acesta deține trei autoturisme, cea mai veche având aproximativ 90 de ani. Este vorba de un Citroen, construi în anii 1935-1936. „Mașina este construită în anii 1935-1936. Este modificată pentru mașini de viteză. La vremea respectivă s-a păstrat motorul de Citroen și s-a pus o cutie de viteză Le Mans. S-au făcut puține exemplare. Producția a durat doi – trei ani. Este o mașină superbă și elegantă“, a povestit colecționarul Cristian Juscu.

Prima mașină achiziționată a fost un Mercedes din 1961

Prima mașină cumpărată de colecționar a fost un Mercedes, fabricat în anul 1961. „Pasiunea pentru mașini vechi a venit ca o continuare pentru motociclete vechi și intenția a fost să plimb și familia cu ceva vechi. Prima dată, am achiziționat un autoturism Mercedes, fabricat în 1961, din Italia. Mașina are trei proprietari, iar eu sunt al patrulea“, a relatat Cristian Juscu. Acesta mai deține un Fiat din 1956.
Cristian Juscu își dorește să mai achiziționeze în colecția sa un autoturism cu roți din lemn: „Îmi doresc un Ford de prin anii 1915. Este cu totul altceva, cu roți cu spițe din lemn. Sunt mașini clasice deosebite“.

Mașinile și motocicletele au piese originale

Cristian Juscu deține și câteva motociclete clasice. Toate au piese originale, deși sunt greu de găsit. „Motocicletele și toate mașinile au piesele originale și încerc să le păstrez. Se găsesc pe site-urile străine. Sunt anumite cluburi în străinătate. Toate cele trei mașini funcționează foarte bine“, a spus Cristian Juscu.
Acesta mărturisește că sentimentul este unul special când conduce o mașină de epocă: „Este un sentiment de nedescris, pentru că și sunetul motorului este altul“.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *