Dezvăluiri

Dispar sute de posturi de șefi din CE Oltenia. Lider: Nu pierd foarte mult!

Aproximativ 200 de posturi de șefi din cadrul Complexul Energetic Oltenia vor dispărea, până la 1 iulie.

Conducerea societății a fost nevoită, din cauza ordonanței austerității, să reducă numărul de șefi de birouri, servicii și departamente. Personalul TESA care are funcții de conducere va fi trecut pe posturi de execuție, cel mai probabil, în termocentralele și carierele Complexului Energetic Oltenia unde există deficit de personal.

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, afirmă că șefii care vor rămâne fără funcții nu vor pierde foarte mult la salarii în urma acestei reorganizări de personal.

“ Exact cum este și la bugetari, până la data de 1 iulie, trebuie să se reglementeze chestiunile legate de structura organizatorică, adică de șefii de birouri, de servicii. Exact ceea ce specifică acea ordonanță. Aia este o chestie obligatorie. Cred că vor fi undeva spre 200 de posturi de șefi care dispar. Este clar că trebuie să se încadreze în norma dată de acea ordonanță. În momentul de față, norma este mult mai jos decât norma din ordonanță. E clar că majoritatea birourilor vor dispărea, poate, și parte din servicii și departamente. Sigur vor accepta această reorganizare. Nimeni nu va pleca pe bani puțini. Până la urmă, dânșii nu pierd foarte mult că-și pierd funcția de conducere și vor ocupa o funcție de execuție. Nu mai sunt diferențe foarte mari între salarii, în special la nivel de șef de birou, în comparație cu TESA execuție din biroul respectiv. În momentul de față, TESA de execuție, ca și salarizare, cred că sunt sub mulți dintre muncitori care sunt în cariere și termocentrale. În ultimii ani, salarizarea celor din TESA este sub a muncitorilor din producție. Vor fi mutați în structura de execuție. În cariere și termocentrale, au plecat foarte mulți colegi care sunt în TESA de execuție. Acum, cum va face compania să aducă din TESA execuție de la CEO din Târgu-Jiu spre teritoriu asta este treaba dumnealor. V-am spus, aici, există deficit foarte mare de personal”, a precizat liderul sindical.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *