Dezvăluiri

Contractele noilor angajați din CE Oltenia. Senator: I-au păstrat pe prietenii, pe rudenii


Senatorul Ion Iordache critică modul în care au fost selectați cei 124 de angajați pe perioadă determinată din CE Oltenia cărora le-au fost încetate contractele de muncă.

Ion Iordache acuză că administrația Complexului Energetic Oltenia a ținut cont de prietenii și rudenii, în momentul în care a decis care dintre cei 1800 de angajați pe perioadă determinată rămân și care pleacă din cadrul companiei. Șefii CEO au anunțat că 124 de mineri pleacă acasă, de la 1 iulie. Senatorul PNL crede că mulți dintre cei cărora le-au fost încetate contractele sunt profesioniști. Ion Iordache cere conducerii Complexului Oltenia fie să plece acasă, fie să-și schimbe atitudinea față de angajați. “Știu că, inițial, conducerea și-a asumat că sunt oameni cu probleme, de aceea nu mai prelungesc contractele doar acelor oameni, numai că, din discuțiile pe care le-am avut cu mai mulți din ei, sunt oameni buni profesioniști, care nu au acele concedii medicale și așa mai departe. Deci, clar au făcut doar pe criterii de prietenii și de relații cu cei care sunt șefii lor. Mi se pare inadmisibil și eu cred că, odată, oamenii de la CEO și sindicaliștii, toată lumea trebuie să se trezească, fiindcă nu este posibil să păstrezi în continuare atâta discreție în tot ce se întâmplă, acolo, și să nu existe transparență într-o unitate de stat care are departamente de comunicare cu foarte mulți oameni plătiți și să nu spună nimeni nimic. Și să facă totul pe ușa din dos. Nici într-o unitate privată nu ai voie să faci așa ceva, cu atât mai mult într-o unitate de stat. Repet, trebuie să plece acasă cei care conduc, astăzi, compania sau, de mâine încolo, să schimbe abordarea față de salariați, față de județ, față de cei care sunt interesați”, a precizat parlamentarul.

Acuză lipsă de transparență

Ion Iordache acuză administrația Complexului Energetic Oltenia de lipsă de transparență. Senatorul crede că e nevoie de o comunicare mult mai bună a măsurilor și deciziilor pe care le ia administrația CEO.

„Lipsa de transparență e clar că ne duce pe toți cu gândul că nu se face corect, pentru că altă explicație nu există, atât timp cât ai departamente de comunicare cu foarte mulți oameni plătiți să facă comunicare, dar ei nu dau niciun comunicat niciodată. Eu o spun încă o dată, le-am cerut-o și o cer și de data aceasta, eu nu pot să fac singur lucruri pe care trebuie să le facem împreună. Le-am spus tuturor că sunt deschis să facem împreună o echipă sau să avem o comunicare să îndepărtăm astfel de abordări pe care le are compania și cei care vremelnic o conduc, astăzi. Dacă nu există această înțelegere din partea celor care sunt, acolo, atunci lucrurile rămân așa și le dau lor posibilitatea să facă în continuare doar ce vor ei. Eu știu doar că au zis, inițial, că sunt oameni care nu se țin de treabă, după care, de fapt, am aflat că nu este adevărat. Probabil că printre ei sunt și genul acela, dar marea majoritate sunt pe alte criterii, deci i-au păstrat pe cei care au fost pe prietenii, pe rudenii”, a adăugat liderul liberal.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *