Dezvăluiri

Patroană din Târgu Jiu, condamnată pentru că a vândut jucării contrafăcute

O patroană din Târgu Jiu a fost condamnată de Judecătoria Târgu Jiu, pentru că a vândut jucării contrafăcute, care erau marcate cu mărci cunoscute.
„Condamnă inculpata L. M., la pedeapsa de 1800 lei amendă penală, echivalentul a 90 de zile-amendă înmulțit cu suma de 20 de lei corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, ce se va executa conform art. 559 Cod pr. pen, totodată urmând a pune în vedere inculpatei dispoziţiile art. 63 Cod penal privind înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii“, se arată în sentința instanței de judecată.
Și societatea comercială a primit o amendă penală.
„Fiind audiată, în calitate de suspectă şi inculpată, administratora firmei, numita a declarat că a achiziţionat articolele descrise anterior din Complexul Comercial Dragonul Roșu Bucureşti și Complexul Comercial Doraly pe bază de factură, însă nu deţine autorizare din partea titularilor mărcilor, necunoscând că acestea au un regim special de comercializare. A mai declarat că a ales să comercializeze astfel de produse în scopul obţinerii unui profit, activitatea de comerţ desfăşurată constituind singura sursă de venit a familiei“, se arată în încheierea ședinței de judecată.
Jucăriile au fost confiscate. Printre mărcile sub care erau vândute jucăriile putem enumera: Transformers, Monopoly, Frozen, Ben Ten 10, Avengers, The First, Disney.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *