Ultima oră

Controale ITM Gorj în carierele CEO. Ce nereguli s-au găsit

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 30 ianuarie-03 februarie 2023 un număr de 49 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale în cuantum de 163.000 lei și trasate 95 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

De asemenea, în perioada 27.01-03.02.2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a întreprins acțiuni de verificare și control în cadrul Campaniei Naționale privind respectarea măsurilor necesare pentru asigurarea securității și protecția lucrătorilor care își desfășoară activitatea la locurile de muncă din industria extractivă, diviziunea CAEN 05( extracția cărbunelui).

Au fost verificate 37 locuri de muncă, situate pe raza județului Gorj, din cadrul carierelor angajatorului Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A., fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale în cuantum de 153.000 lei și dispuse

19 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

Printre deficiențele constatate se numără:
– nerespectarea monografiei de lucru;
– neasigurarea măsurilor de protecție a lucrătorilor la electrosecuritate;
– neasigurarea măsurilor necesare pentru protecția și stingerea incendiilor;
– nefuncționalitatea unor dispozitive de siguranță;
– lipsa sistemelor și dispozitivelor de protecție la organele de mașini aflate în mișcare.

George Octavian Romanescu, Inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj: ,,Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj continuă să monitorizeze respectarea de către angajatori a prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă și în cel al relațiilor de muncă. Scopul tuturor acțiunilor de control este acela de creștere a gradului de conștientizare, atât a angajaților, cât și a angajatorilor în ceea ce privește necesitatea aplicării și respectării legislației muncii în privința muncii nedeclarate, subdeclarate și a accidentelor de muncă.”

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *