Ultima oră

Record de permise reținute pe drumurile din Gorj. Au fost aplicate peste 1600 de sancțiuni contravenționale

În perioada 30 ianuarie a.c. – 5 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au acționat, pe drumurile publice din județ, pentru reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere și depistarea conducătorilor auto care care încalcă normele rutiere.

Astfel, în această perioadă, polițiștii au acționat în vederea depistării conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, consumă alcool sau substanțe psihoactive, a celor care utilizează telefonul mobil la volan fără un dispozitiv de tip ,,mâini libere’’ precum și a celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor.

Atât bicicliștii cât și pietonii au fost în atenția oamenilor legii, principalul obectiv fiind acela de a-i conștientiza cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă normele legale.

Activitatea de transport public de persoane a fost de asemenea supusă atenției polițiștilor.

În cadrul activităților de control, polițiștii au aplicat 1670 sancțiuni contravenționale, dintre care 1585 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 R.

De asemenea, au fost constatate în flagrant delict 7 infracțiuni în domeniul circulației rutiere.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 129 de permise de conducere.

De precizat este faptul că în perioada menționată nu au fost comise fapte care să aducă atingere unui climat de ordine și siguranță publică a cetățenilor și nu a fost înregistrat niciun eveniment rutier grav.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *