Dezvăluiri

Corpul de control al Instituției Prefectului confirmă NEREGULILE GRAVE de la Serviciul Județean de Ambulanță! Pistol: ”Raportul a fost trimis la Ministerul Sănătății!”

Corpul de control al Instituției Prefectului – Județul Gorj a descoperit alte nelegalități la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, după cele constatate de inspectorii Curții de Conturi și cei ai Serviciului Audit din cadrul Ministerului Sănătății. Practic, este al treilea raport, în decursul unui an, în care sunt evidențiate nereguli grave în actul de decizie de la SJA, iar managerul Constantin Mitroi este de neclintit din funcție. De la încasarea, fără temei legal, a indemnizației de hrană de către Mitroi și membrii Comitetului Director, până la spor, nelegal, de radiații, în cuantum de 10%, acordat printr-o dispoziție a managerului personalului TESA și până la menținerea, ilegală, în funcție a directorului economic, sunt numai câteva din faptele de vitejie ale șefului SJA Gorj.

Taxa nelegală care a viciat rezultatul unei selecții de personal

Pe 13 aprilie, anul trecut, SJA Gorj a anunțat că angajează, fără concurs, pe perioadă determinată de șase luni, potrivit Decretului 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, mai mulți asistenți medicali debutanți, șoferi autosanitară și un mecanic auto pentru stația centrală de la Tg-Jiu și substațiile de la Tg-Cărbunești, Motru și Turceni. Pretendenții urmau să trimită documentele scanate, solicitate la înscriere, la două adrese de e-mail, la secretariat, adică la cabinetul managerului, respectiv la Serviciul de Resurse Umane, până pe 22 aprilie la orele 16,00. În ziua următoare au fost afișate rezultatele selecției de dosare, numai că, unii dintre cei care s-au înscris pentru posturile respective nu se regăseau nici printre admiși și nici printre cei respinși. Oamenii au prezentat print-screen-uri de pe mail-ul trimis la SJA și nu au primit nicio explicație oficială din partea conducerii instituției ce s-a întâmplat cu documentele lor și de ce nu au fost înscriși la selecție. La vremea respectivă, gorjonline.ro a devoalat incompetența de la vârful instituției și faptul că nimeni din persoanele responsabile cu organizarea selecției nu verificase și secțiunea ”spam” a celor două adrese de e-mail precizate în anunțul de angajare, așa că, cei ale căror documente au ajuns în ”spam”, au rămas pe dinafară. Mai mult, oamenii reclamau, la acel moment, că li s-a perceput o taxă de 100 de lei, în contextul în care nu era vorba de un concurs, iar toată procedura de selecție se desfășura on-line.
Corpul de control al prefectului a descoperit, în urma verificărilor efectuate la SJA Gorj, că perceperea acelei taxe nu a avut suport legal.
”Pe lângă ce au constatat Auditul Ministerului Sănătății și Curtea de Conturi, Corpul de Control al prefectului a reținut și alte lucruri, în urma verificărilor de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Este vorba de o taxă de 100 de lei, încasată nelegal, de la cei care au participat la acele selecții pe perioada stării de alertă. Acea taxă a viciat procesul de selecție a candidaților, în sensul în care la dosarul de participare la selecție trebuia pusă chitanța după plata acelei taxe. Din punctul de vedere al Corpului de control, taxa respectivă nu-și avea rostul”, a declarat prefectul Cosmin Pistol, la Tele3.

Artificiul ilegal al lui Mitroi care poate face anulabile hotărârile Comitetului Director

Corpul de control a constatat, în urma verificărilor de la SJA Gorj, că postul de director economic al instituției a fost transformat în coordonator economic, total nelegal, iar hotărârile Comitetului Director, din acest motiv, pot fi anulabile.
”O altă constatare este în legătură cu poziția de director economic, care nu a fost ocupată nici temporar, nici definitiv de către cineva care putea să aibă atribuții, ci a fost rostogolită în fel și chip și este posibil, ca în cazul în care hotărârile Comitetului Director vor fi contestate în instanță să fie anulate și să creeze anumite prejudicii. Raportul întocmit de Corpul de control a fost trimis la Ministerul Sănătății”, a concluzionat prefectul județului Gorj.
Concret, SJA Gorj a solicitat Ministerului Sănătății, în luna aprilie a anului trecut, aviz de prelungire a interimatului pentru directorul economic al instituției, Dalia Viezure, pentru directorul tehnic, Mircea Bunăiașu și pentru asistentul șef Manuela Tudorescu.
Avizul n-a mai venit de la ministerul de resort, însă atât directoarea economică, cât și directorul tehnic și asistenta șefă, sunt menținuți în funcții și, implicit, în Comitetul Director.
Trebuie precizat faptul că, Dalia Viezure a ieșit deja la pensie și nu mai poate ocupa funcții de conducere, iar acest lucru a fost stabilit deja de către Ministerul Sănătății care respinsese, deja, la finele anului 2019, solicitarea de prelungire a interimatului acesteia, însă managerul SJA, Constantin Mitroi, a apelat la un tertip și i-a transformat postul din director economic în coordonator.
Artificiul este unul nelegal, potrivit constatărilor Corpului de control al prefectului, iar raportul ajuns la Ministerul Sănătății este al treilea, în ultimul an, în care sunt menționate ilegalitățile de la SJA Gorj, însă, dincolo de orice limită a logicii, managerul Mitroi este menținut în continuare în funcție.

Tag-uri

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close