Actualitate

Cum i-a răspuns ruda unei paciente medicului chirurg Soare. În ce poziție l-a pus pe doctorul nemulțumit

Medicul chirurg Claudiu Soare manifestă o poziție adversă conducerii Spitalului Județean de Urgență, după scandalul pacientei de la Tismana operată de eventrație, în condițiile în care era însărcinată, dar aceasta nu știa, iar medicii nu au descoperit sarcina pentru că nu i s-a făcut o banală ecografie. Medicul Soare, care este șeful Secției Chirurgie II, a considerat că echipa sa nu a greșit în cazul femeii, în timp ce o comisie de anchetă a constatat că s-au comis o serie de greșeli, astfel că s-au aplicat anumite sancțiuni.

Pacienta se afla pe masa de operație și chiar în timpul intervenției s-a constatat de către echipa de medici că este gravidă și că trebuie să i se facă cezariană. Nașterea a reușit în cele din urmă și femeia a plecat acasă cu copilul.

Medicul Soare a adus, recent, o nouă serie de critici cu privire la modul în care se conduce spitalul, atacându-i chiar și pe colegii săi. „Am aflat ca începând de duminica ,spitalul nu va mai asigura examinări ecografice la pacienții prezentați in urgenta, iar investigațiile radiologice vor fi efectuate la distanță …( adică fără medic radiolog de garda in spital). Asta este într-adevăr o situație periculoasa atât pentru pacient cât și pentru medicul de garda (chirurg de exemplu)“, este ultimul atac al medicului Soare, într-un mesaj postat pe Facebook.
„Referitor la postarea din mediul online a domnului doctor Soare, menționăm că în cursul zilei 19.11.2023, când la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din Spitalul Tudor Vladimirescu va fi gardă de teleradiologie, medicii din Unitatea de Primiri Urgențe, cu competențe în ecografie, vor efectua ecografii abdominale pacienților care vor necesita această investigație. De asemenea, pacienții vor putea beneficia, dacă va fi nevoie, și de investigații CT, investigație imagistică superioară ecografiei“, a fost răspunsul conducerii Spitalului Județean.

Un comentariu postat pe rețeaua de socializare de fiica unor pacienți îl pune, însă, pe medicul nemulțumit într-o situație jenantă. Aceasta și-a amintit că a mers cu părinții la spital și că se discuta la ușa medicului despre sume și plicuri.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *