Dezvăluiri

CUTREMURĂTOR! Ce a scris Olimpia Bratu în biletul de adio, înainte de a se sinucide! Poliția a deschis dosar penal!

Comunitatea culturală din Gorj a fost șocată, marți seara, la aflarea veștii că Olimpia Bratu, managerul Bibliotecii Județene ”Christian Tell” din Tg-Jiu s-a spânzurat în biroul său din cadrul instituției. Biletul de adio scris de Olimpia Bratu, înainte de a recurge la gestul extrem, nu lasă loc la interpretări. Este vorba despre un incident care a avut loc, vara trecută, când un băiețel, în vârstă de 10 ani, a fost lovit de creanga desprinsă dintr-un copac, în Parcul Central din Tg-Jiu, în timpul unui eveniment organizat de Biblioteca Județeană ”Christian Tell”. Instituția a fost data în judecată de familia copilului, iar dosarul a rămas în pronunțare, luni. Cel mai probabil, instituția va fi obligată, în solidar, adică împreună cu societatea Edilitara Public SA și Unitatea Administrativ Teritorială Tg-Jiu la plata unor daune, după ce băiețelul a avut mâna fracturată. Gestul Olimpiei Bratu e cu atât mai frapant cu cât pare că fosta directoare s-a autopedepsit pentru acel incident.


Poliția a deschis dosar penal …

…și efectuează cercetări, după ce, marți, în jurul orelor 18,00, a fost sesizată, prin apel de urgență, cu privire la faptul că, în incinta Bibliotecii Județene ”Christian Tell” a fost găsită spânzurată directoarea instituției, Olimpia Bratu.
”Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că este vorba despre o femeie de 52 de ani, din municipiul Târgu Jiu. Femeia nu mai prezenta semne vitale, iar cadrele medicale au constatat decesul.Corpul femeii a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpa”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Olimpia Bratu se afla la conducerea bibliotecii județene, din iunie 2010, și transformase instituția dintr-una prăfuită, într-una funcțională, digitalizată, probabil cea mai modernă din subordinea Consiliului Județean Gorj.
Vestea că s-a spânzurat cu o eșarfă de o conductă din biroul său a picat ca un trăsnet și părea de necrezut.

Biletul de adio…

…a stopat orice fel de speculații. ”Procesul cu creanga, e prea mult pentru mine. Iertare!”, ar fi scris Olimpia Bratu, potrivit unor surse.
Despre ce este vorba: în luna iulie a anului trecut, un copil, în vârstă de 10 ani, a ajuns la spital, cu mâna fracturată, după ce o creangă s-a desprins dintr-un copac, din Parcul Central al municipiului Târgu Jiu și l-a lovit. Incidentul s-a petrecut în timpul unei activități organizate de Biblioteca Județeană „Christian Tell”, la care participau zeci de copii. Creanga a căzut chiar peste o măsuță, în jurul căreia erau copii, părinți și bunici, în zona amfiteatrului din parc. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Băiețelul a primit îngrijiri medicale de specialitate, nu a avut nevoie de operație, mâna i-a fost imobilizată într-o fașă specială și a mers acasă. În afară de dosarul penal, tatăl copilului a dat în judecată Biblioteca Județeană „Christian Tell”, societatea Edilitara Public SA, cea care se ocupă cu întreținerea parcurilor și Unitatea Administrativ Teritorială Tg-Jiu. Dosarul care are ca obiect ”pretenții daune morale” s-a judecat la Tribunalul Gorj, unde a fost atașat și dosarul penal aflat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova (?!). Luni, 27 februarie a.c., judecătorii au finalizat judecata și au stabilit termen pentru deliberare și pronunțare, săptămâna viitoare, la data de 6 martie.
Ce i se putea întâmpla Olimpiei Bratu atât de dramatic încât s-o împingă spre moarte? Cel mai probabil, cele trei instituții vor fi obligate la plata unor daune pentru băiețelul care a avut mâna fracturată. Din punct de vedere administrativ, ulterior, instituțiile trebuie să se îndrepte împotriva persoanelor responsabile pentru recuperarea banilor. Atât.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *