Dezvăluiri

Dan Plaveti, față în față cu boșii sindicali din CEO

Noul președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Dan Plaveti, va fi, marți, față în față cu boșii sindicali din compania energetică. În data de 7 martie este programată prima ședință a Comisiei de Negociere. Din aceasta fac parte liderii de sindicat din cele patru federații reprezentative, precum și membrii Directoratului din Complexul Energetic Oltenia.

Principala temă de discuție va fi prezentarea proiectului de Buget de Venituri și Cheltuieli al CEO pentru 2023 și posibilitățile de majorare a salariilor. Sindicatele și-au propus să ceară tot felul de sporuri, precum cel de carieră, precum și o majorare consistentă a lefurilor, ca urmare a creșterii inflației. Principalul argument al liderilor de sindicat când vine vorba de necesitatea creșterii de salarii este și legat de faptul că, anul trecut, Complexul Energetic Oltenia a înregistrat profit. A fost primul an de profit, după cinci ani consecutivi de pierdere.
Situația Complexului Energetic Oltenia este însă una în cumpănă, având în vedere planurile de a reduce drastic producția de energie pe bază de cărbune. De asemenea, Planul de restructurare al CEO prevede ca din 2026 să mai rămână numai 3 grupuri pe bază de cărbune și 3 cariere miniere, precum și numai 4.000 de salariați. Prin urmare, peste numai 3 ani compania va fi complet schimbată. Numai anul acesta ar trebui să fie închisă activitatea a patru cariere miniere.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *