Dezvăluiri

DEMENȚĂ TOTALĂ ÎN SĂNĂTATEA GORJEANĂ! DSP a sancționat-o pe Elena Vlad pentru nereguli GRAVE! Sinecuristul PMP, Stoian, a propus-o director medical!!!

Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, a propus ministrului Sănătății numirea în funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu a medicului Elena Vlad, sancționată, anul trecut, cu trei amenzi, de o echipă mixtă formată din inspectori ai DSP Gorj și Corpului de Control al Ministerului Sănătății, pentru nereguli grave depistate în activitatea Compartimentului de Pneumologie, printre care nerespectarea programului național de supraveghere, prevenire și control al infecțiilor nosocomiale. Deși, instanța de fond i-a respins contestația formulată împotriva celor trei procese verbale de constatare a contravențiilor, șeful DSP Gorj a ignorat constatările echipei mixte DSP – Ministerul Sănătății și a considerat că medicul Elena Vlad e numai bună să coordoneze activitatea medicală a celui mai mare spital din județ, într-o perioadă extrem de complicată, când instituția are deja 8 angajați, printre care managerul și directorul de îngrijiri, infectați cu virusul SARS-CoV-2.

La începutul anului trecut, când Corpul de Control al Ministerului Sănătății a derulat un amplu control la SJU Gorj, în urma neregulilor semnalate de presă, au avut loc verificări și la Compartimentul de Pneumologie, coordonat de medicul Elena Vlad.

Astfel, o echipă mixtă DSP – Ministerul Sănătății a constatat, la data de 26 martie 2019, ”nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de prevenire, de către personalul medical – echipament de protecție incomplet” la Compartimentul Pneumologie și a aplicat o amendă de 1.000 de lei coordonatorului acestuia, Elena Vlad. Medicul a justificat doar că, ”lipsa echipamentului a fost din cauza neasigurării de către conducerea spitalului”.

Inspectorii de control au mai depistat că ”nu se respectă și nu se aplică procedurile de pregătire a instrumentarului de către personalul medical, conform Ord. M. 961/2016” ( Ordinul nr. 961/2016 pentru aprobarea Normelor tehnice privind curățarea, dezinfecția și sterilizarea în unitățile sanitare publice și private, tehnicii de lucru și interpretare pentru testele de evaluare a eficienței procedurii de curățenie și dezinfecție, procedurilor recomandate pentru dezinfecția mâinilor, în funcție de nivelul de risc, metodelor de aplicare a dezinfectantelor chimice în funcție de suportul care urmează să fie tratat și a metodelor de evaluare a derulării și eficienței procesului de sterilizare – n.r )

Și în acest caz, Elena Vlad a fost sancționată cu o amendă de 1.000 de lei, iar motivația încălcării normelor, explicată de aceasta, în calitate de șef al compartimentului de Pneumologie a fost una de-a dreptul revoltătoare: ”nu ni s-a adus la cunoștință și nu am semnat niciodată procedură de pregătire a aparatului”, de parcă trebuia să-i explice cineva că aparatura trebuie curățată, dezinfectată și sterilizată, după fiecare utilizare.

O altă sancțiune, în același cuantum, i-a fost aplicată medicului Elena Vlad pentru ”nerespectarea programului de supraveghere, prevenire și control, neraportarea infecțiilor asociate, (…) fapt ce reiese din verificarea foilor de observație clinică general din cadrul Compartimentului Pneumologie”. Cu alte cuvinte, medicul Vlad nu raporta infecțiile nosocomiale din compartimentul pe care-l coordona și a explicat inspectorilor de control că medicul șef de secție i-a interzis să raporteze infecțiile. ”Am discutat cu medicul șef de secție care nu mi-a dat voie să raportez – am raportat activitatea la DSP Gorj care nu m-a instruit privind raportarea”(?!).

Medicul Elena Vlad a contestat cele trei procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor la Judecătoria Tg-Jiu. Pe 29 noiembrie, anul trecut, judecătorii i-au respins ca neîntemeiată plângerea și au menţinut, ca temeinice şi legal întocmite procesele-verbale de contravenţie. Decizia a fost atacată cu apel care se judecă la Tribunalul Gorj pe 10 iunie a.c..

În condițiile în care a găsit tot timpul scuze puerile pentru deficiențe grave care țineau strict de atribuțiile sale de șef al Compartimentului de Pneumologie, Elena Vlad a fost numită, joi, 7 mai a.c., în funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, pentru două zile, adică pentru vineri și luni, deoarece, marți, se întoarce în funcție Simona Coleașă, directorul medical de drept al spitalului, aflată în izolare la domiciliu.

Aceasta a ajuns în funcție propusă fiind de Narcis Vasile Stoian, un personaj sinistru pentru sănătatea gorjeană, ajuns, cu susținerea liderului PMP Gorj, Nicolae Davițoiu, în funcția de director al Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Stoian a fost, mai întâi, inspector la DGASPC Gorj, iar din 2012 a ajuns în Direcția de Sănătate Publică Gorj ca economist. Curios este că, nici după numirea în funcția de director, acesta nu și-a publicat un CV pe site-ul instituției.

Stoian este cunoscut, în mediul politic, ca un apropiat al fostului senator Dian Popescu și, mai apoi, al senatorului Scarlat Iriza. Știindu-i capacitatea, niciunul din cei doi parlamentari nu l-a propulsat mai sus de unde-i era locul, așa că, după ce aceștia n-au mai fost la putere, a căutat sprijin la Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, care i-a dat pălăria de director la DSP, însă n-a nimerit măsura și îi vine lui Stoian până peste ochi.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *