Politică

Deputat liberal: PNL, în acest moment, este remorca PSD

Fostul președinte al PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, spune că nu a fost exclus din Partidul Național Liberal. Parlamentarul lansează, însă, noi critici la adresa propriu-i partid.

Deputații Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină au căzut în dizgrația actualei conduceri. În ultimele zile, au apărut informații că ar fi fost excluși din Partidul Național Liberal. Fostul președinte al PNL Gorj le neagă. Dan Vîlceanu continuă, însă, să-și critice propriul partid, despre care spune că a ajuns remorca și preșul PSD. Deputatul reafirmă că ar trebui ca Partidul Național Liberal să rupă coaliția cu Partidul Social Democrat. “Suntem în PNL, vreau să rămân în PNL și voi rămâne în PNL. De aici vom vedea ce se va întâmpla în 2024 și în 2028 și cred că planul pe care trebuie să-l facem este cu PNL, ce facem cu acest partid, îl lăsăm remorca PSD sau rupem odată această coaliție și ne regăsim propria identitate și facem ceea ce oamenii așteaptă de la noi. Eu cred că asta e mai important decât orice plan individual sau personal. PNL, în acest moment, este remorca PSD. A renunțat la toate lucrurile pe care și le-a făcut obiective pentru guvernare. Am spus fără taxe, a venit PSD și a mărit Taxe, am spus 7% din PIB investiții, au venit PSD și a făcut 5, au reinventat taxe pe care noi anterior le desființasem. Acum 2 săptămâni, a venit Ciolacu și ne-a făcut hoți. Nimeni din PNL, în afară de 2-3 nu s-au ridicat să-l apostrofeze sau să-i spună că bate câmpii și dă dovadă de nesimțire. Asta arată că PNL e preș, în momentul de față, iar PSD face ce vrea”, a spus Dan Vîlceanu.

„Nu-l voi vota niciodată pe Ciolacu premier”

Dan Vîlceanu anunță că nu-l va vota niciodată pe Marcel Ciolacu premier. Deputatul vine cu argumentul că, în urmă cu două săptămâni, liderul PSD a acuzat că liberalii “au furat ca-n codru în pandemie”. Fostul președinte al PNL Gorj susține că poate fi exclus din partid numai dacă Biroul Politic Național vine cu o astfel de propunere care, ulterior, ar trebui supusă la vot în cadrul Consiliului Național. „Evident că situația se poate schimba. De altfel, eu le-am și spus colegilor de la Camera Deputaților că eu nu-l voi vota pe Ciolacu niciodată să fie premier. Votul meu în parlament nu va fi pentru un guvern cu premier PSD și cu atât mai puțin cu Ciolacu. În momentul în care Ciolacu a spus că liberalii au furat ca în codru în pandemie, deși noi am trecut țara asta printr-o perioadă extrem de dificilă, în timp ce pesediștii se ascundeau și nu ieșeau din casă, să vii să spui asemenea aberație în momentul în care, tu, Ciolacu, te consideri partener cu liberalii. Păi, ce parteneriat e ăsta? Și după aceea, eu, Dan Vîlceanu, să vin să-l votez pe Ciolacu în parlament. Păi, cât de preș crede Ciolacu că sunt liberalii sau cât de preș să fiu eu să-l votez să fie premier pe cel care mă face hoț. Dacă aș face asta, chiar ar însemna că suntem ultimii oameni. Singura modalitate prin care pot fi sancționat și eu și alți parlamentari este la propunerea Biroului Permanent Național, cu votul Consiliului Național. Chiar vreau să facă o dată Consiliul Național Ciucă și cu Bode și să încerce să mă sancționeze pentru că lupt împotriva PSD. Din acest consiliu fac parte peste 1000 de colegi din țară”, a mai declarat Dan Vîlceanu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *