Politică

Deputatul Miruță, despre reducerea vârstei de pensionare: Banii pentru contribuții pot fi luați din Fondul pentru o Tranziție Justă

Deputatul USR-PLUS, Radu Miruță, spune că cele aproximativ 40 de milioane de euro, contribuții la sistemul de pensii pentru mineri, energeticieni și personalul TESA din cadrul CE Oltenia pot fi plătite din fonduri europene.

Radu Miruță anunță că va merge la Comisia de Muncă din cadrul Camerei Deputaților, când va fi pus pe ordinea de zi proiectul de reducere a vârstei de pensionare pentru a aduce toate argumentele necesare votării actului normativ. “Voi merge în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților și voi aduce toate argumentele necesare pentru ca proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare să poată fi votat. Am înțeles că CE Oltenia ar trebui să plătească aproximativ 40 de milioane de euro contribuții, inclusiv pentru personalul TESA. Eu vă spun că pentru Guvernul României această sumă este nesemnificativă, este partea de după virgulă. În plus, există finanțare europeană. Nu mai pot spune decât că planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia nu a fost încă aprobat. Repet, sunt mecanisme prin care se finanțează plata contribuțiilor pentru pensionarea angajaților. Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea a transmis în propunerile făcute către Comisia Europeană ca banii să poată fi luați din Fondul pentru o Tranziție Justă”, a conchis deputatul USR-PLUS.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button