Dezvăluiri

Director: Alternativa la CEO este un Parc industrial care preia din forța de muncă

Directorul Parcului Industrial Gorj SA, de la Bumbești-Jiu, susține că o alternativă la Complexul Energetic Oltenia ar putea să fie un parc industrial. Eftemie Popescu a declarat că parcurile industriale ar fi singura variantă certă și viabilă pentru a genera alternative la Planul de închidere a carierelor miniere și a grupurilor energetice din cadrul Complexului Energetic Oltenia.
Eftemie Popescu a declarat că inclusiv Parcul Industrial Gorj, aflat în subordinea Consiliului Județean Gorj, ar putea să constituie o alternativă, în cazul în care s-ar facilita preluarea câtorva zeci de hectare de teren de la Uzina Mecanică de la Sadu. Este vorba de activele din cadrul Sadu II care sunt dezafectate și chiar se degradează. Zona este plină de vegetație și s-ar putea împăduri natural, dacă nu vor fi luate măsuri. În momentul de față, Parcul Industrial Gorj, singurul din județ, se întinde pe numai 18 hectare. Toate halele de aici sunt ocupate. În total, este vorba de 17 firme cu aproape 600 de angajați.

„Noi avem 18 hectare, din 49 câte sunt în total în zona Sadu II. Alternativa la CEO este un Parc industrial care preia din forța de muncă ce va rămâne după pensionări și care nu va avea alte alternative. Dar este nevoie să avem un mesaj clar dinspre UM Sadu ce planuri mai au legat de Sadu II, de platforma industrială care este abandonată în momentul de față. Dacă ei au un plan de dezvoltare, este ok. Dacă nu, noi o putem prelua și pune în valoare. Am pierdut deja un mare investitor pentru că nu am preluat hala existentă acolo. Doream să o modernizăm. Dacă ne-am extinde până la 49 de hectare, altfel s-ar pune probleme și legat de CEO. Este aproape gata și Parcul de la Bălești de 10 hectare. În direcția aceasta ar trebui acționat, având în vedere și facilitățile de care beneficiază investitorii care își desfășoară activitatea în parcuri industriale.”, a declarat Eftemie Popescu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *