Dezvăluiri

DOCUMENT! Gașca ajunsă, vremelnic, la vârful instituțiilor medicale din Gorj și-a mai îndeplinit o misiune: ex-managerul Gheorghe i-a RADIAT sancțiunea disciplinară medicului Elena Vlad!

Medicul Elena Vlad a fost sancționată disciplinar, cu avertisment scris, la finele lunii noiembrie a anului trecut, după ce Curtea de Apel Timișoara a decis, definitiv, că ”menţine decizia de sancţionare” pentru fapta de a consemna în foaia de observație a unei paciente că „nu se poate realiza aspirat bronşic în boală infecţioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB, cât şi lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”, în cazul unei femei de 62 de ani, care a decedat, ulterior. Sancțiunea nu a fost radiată, printr-o decizie a angajatorului, adică a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, așa cum prevede Codul Muncii, însă, cu toate acestea, la propunerea directorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, ministrul Sănătății a numit-o pe Elena Vlad în funcția de director medical. Abia după nouă zile de când Vlad nu mai era deja director medical, managerul SJU, Ioan Ovidiu Gheorghe, a emis o dispoziție prin care sancțiunea disciplinară a medicului a fost radiată de drept.

Un document semnat de ex-managerul SJU, Ioan Ovidiu Gheorghe, demonstrează că, la momentul numirii în funcția de director medical al instituției, medicul Elena Vlad era sancționată disciplinar.

Concret, la începutul anului trecut, Elena Vlad a fost sancționată disciplinar cu reducerea salariului de bază pe o perioadă de 3 luni, cu 10%, după ce a consemnat în foaia de observație a unei paciente că „nu se poate realiza aspirat bronşic în boală infecţioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB, cât şi lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”.

Sancțiunea a fost menținută de către Tribunalul Gorj, iar pe 28 noiembrie 2019, Curtea de Apel Timișoara a dispus înlocuirea acesteia cu sancțiunea avertismentului scris, pentru consemnările din foaia de observație. Trebuie observat că, deși sancțiunea inițială a fost înlocuită cu una mai blândă, fapta pentru care s-a aplicat aceasta a existat! Mai mult, după ce pacienta a decedat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu a început o anchetă, in rem, în acest caz, însă nu a fost finalizată, din cauză că dosarul medical al femeii decedate nu a ajuns, încă, la procurori, susțin unele surse judiciare.

Medicul Vlad preciza, într-un drept la replica adresat gorjonline.ro că ”Personal am făcut cerere Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu să-mi pună la dispoziție mai multe documente privind pacienta CC., menționând că respectivele documente îmi erau necesare în vederea susținerii nevinovăției mele atât în fața membrilor Colegiului medicilor dar și a presei (vezi cerere anexată). Parchetul mi-a răspuns că nu am calitate în acest proces, cercetările fiind făcute în rem”.

Pe 7 mai a.c., Elena Vlad a fost numită director medical al SJU, pentru numai două zile, până a revenit din izolare, medicul Simona Coleașă, cea care deține de drept acestă funcție.
Abia pe 20 mai, deja după nouă zile de la momentul în care Elena Vlad își pierduse funcția, managerul de la acea vreme al SJU, Ioan Ovidiu Gheorghe, a emis o dispoziție pentru radierea de drept a sancțiunii disciplinare a medicului.

Surse medicale afirmă că, radierea sancțiunii avea legătură cu ocuparea postului de medic șef al Dispensarului TBC, mutare care trebuia să fie operate înainte de întoarcearea la conducerea SJU a managerului Dumitru Vienescu, din concediu medical, însă planetele nu s-au aliniat așa cum preconizaseră cei interesați și pensionarea medicului care ocupă încă funcția a întârziat inexplicabil.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button