Dezvăluiri

Doi dintre primarii aleși în Gorj au trăit din șomaj! Alții, afaceriști, latifundiari sau pasionați de motociclete

Unii dintre noii primari aleși ai comunelor și orașelor din Gorj dețin averi considerabile, având în vedere că trei dintre aceștia au administrat afaceri, iar alții au deținut funcții publice importante la nivelul localităților în care locuiesc. Majoritatea dintre aceștia sunt proprietari ai mai multor terenuri și-au achiziționat case, apartamente și case de vacanță, iar alții au investit în autoturisme sau motociclete. De remarcat este că doi dintre primarii aleși, duminica trecută, n-au avut serviciu, iar noua funcție le va aduce venituri considerabile.

Pasionați de auto-moto

Liberalul Iulian Giurgescu, noul primar al comunei Samarinești e pasionat de motociclete. Giurgescu, fost director al școlii generale din localitate, deține două motociclete, Honda și Kawasaki, iar parcul său auto e completat de două autoturisme și un tractor.

Gheorghe Dumitrelea, liberalul care a fost ales primar la Săcelu, deține o casă la Săcelu, o altă casă și un apartament în Tg-Jiu și un spațiu comercial, precum și trei autoturisme.
Coman Aurariu, primarul ales al comunei Godinești se remarcă prin parcul auto pe care-l deține: patru autoturisme și o motocicletă

Latifundiari

Constantin Mădălin Paliță, inspector la Direcția Regională Antifraudă Fiscală 4 Tg-Jiu este noul primar al comunei Dănești, din partea Pro România. Paliță este proprietarul a 11 terenuri și al unei case în localitate și, anul trecut și-a achiziționat o garsonieră în București. Paliță are două credite de 147.000 de lei și a avut un salariu, anual, de 70.000 de lei.
Teodor Godeanu, primarul ales al comunei Crușeț, stă bine la capitolul imobiliar, cu nouă terenuri, o casă și un spațiu comercial, în localitate, și un apartament în Craiova. Social-democratul deține două autoturisme, o autoutilitară, două tractoare și o remorcă și face agricultură pe firma Agrodsi Construct SRL care a avut un profit de 80.000 de lei, în anul precedent. Fost viceprimar, acesta a încasat, din salarii, 72.000 de lei, anul trecut.

În schimb, Constantin Bicheru, primarul ales al comunei Stănești, este unul din cei mai bogați primari din Gorj, fiind unul dintre oamenii de afaceri cunoscuți în județ.
Social-democratul este proprietarul unui apartament, al unei case de vacanță și al unui un spațiu comercial, iar la capitolul imobiliar se poate lăuda și cu câteva terenuri la Stănești și Tg-Jiu.
Bicheru deține două autoturisme BMW, un Peugeot, un camion și un tractor și are un salariu de 1.413 lei, lunar, din poziția de administrator al firmei Hala de Carne SRL, la care este asociat împreună cu alți trei afaceriști care-și desfășoară activitatea în hala de carne din Piața Centrală din Tg-Jiu. Noul primar de la Stănești a încasat, anul trecut, 104.000 de lei din subînchirierea unor spații comerciale și 20.000 de lei, dividende, de la o altă firmă a sa, Axacarm Group SRL, care a derulat afaceri, în 2019, de 5,2 milioane de lei și a generat un profit de aproape 1,2 milioane de lei.
Una din firmele lui Bicheru a furnizat alimente, anul trecut, timp de nouă luni, Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, pe un contract atribuit prin încredințare directă, a cărui valoare s-a cifrat la 261.000 de lei.
Omul de afaceri Narcis Petre Remetea, ales primar al orașului Tismana, deține 14 terenuri, două case, un apartament în Tg-Jiu și o casă de vacanță la Apa Neagră, precum și un autoturism și trei autoutilitare.

Au trăit din șomaj

Social-democratul Viorel Rotaru, noul primar al comunei Bolboși e sărac lipit pământului. Potrivit declarației de avere nu a avut niciun venit, anul trecut, deci nici serviciu, și a trăit din șomajul soției, care s-a angajat, ulterior, ca lucrător gestionar.

Situația e oarecum similară în cazul primarului ales de la Stoina, Laurențiu Anghel. Acesta nu are serviciu, însă a trăit, anul trecut, dintr-o indemnizație de șomaj, destul de consistentă, din Italia.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button