Actualitate

Doi sportivi rovinăreni, premiaţi de primarul Filip

Primarul din Rovinari, Robert Flip, a fost încântat și extrem de onorat ca la sfârșitul săptămânii trecute să îi aibă invitați, la Primăria orașului Rovinari, pe doi dintre cei mai valoroși și promițători sportivi pe care îi are România în acest moment. Este vorba de Andrei Musteț și Ianis Diaconu. Aceşia sunt doi dintre talentații sportivi legitimați la secția de box a Clubul Sportiv “ Jiul Rovinari 2016”, iar anul acesta, cei doi au reprezentat cu cinste la mai multe competiții la nivel național și international, respectiv Campionatul Mondial din Polonia și Campionatul European de Tineret din Muntenegru.

La această competiție, desfășurată la Budva – Muntenegru, Andrei Musteț a reușit să obțină medalia de bronz, fiind singurul sportiv din lotul României care a reușit să obțină o medalie. Edilul transmite că până la finalul lunii decembrie vor mai avea loc încă 4 competiții naționale.

,,De vineri, 12 noiembrie 2021, vitrina cu trofee a CS “Jiul Rovinari 2016” s-a îmbogățit cu încă o medalie. Cu această ocazie, i-am înmânat tânărului Andrei Musteți o diplomă și o plachetă omagială în semn de recunoștință pentru rezultatele obținute, dar și promisiunea că, în scurt timp, cu sprijinul Consiliului Local al Orașului Rovinari, să îi acordăm un substanțial premiu în bani. Totodată, am făcut promisiunea că noi, ca autoritate, vom depune toate eforturile pentru ca acest club sportiv să beneficieze în continuare de o mai mare susținere financiară. Nu e de neglijat faptul că marile cluburi din țară, cu bugete de zeci de ori mai mari, nu au reușit performanțele înregistrate de sportivii rovinăreni, ceea ce denotă o dăruire și o disciplină sportivă ieșită din comun a băieților noștri.

Și, dacă tot vorbeam despre disciplină, trebuie să amintesc faptul că cei doi sportivi, Andei și Ianis, pe lângă competițiile și antrenamentele uneori extenuante, au reușit să răspundă cu succes și multor altor îndatoriri. Familie, prieteni, școală. Astfel, cei doi au susținut anul acesta și examenul de bacalaureat, examen pe care l-au promovat cu bine, un motiv în plus să îi felicit din toată inima.Un merit extraordinar pentru aceste performanțe și pentru parcursul sportiv al celor doi îl are maestrul Marius Nicu, pe care îl felicit în aceeași măsură și pe care îl asigur de întregul meu sprijin. Premierea de vineri nu reprezintă însă o evaluare a întregului an sportiv și asta pentru că, până la finalul lunii decembrie vor mai avea loc încă 4 cometiții naționale. Este vorba despre Campionatul Național de Seniori de la Tg-Mureș și Campionatul Național de Juniori de la Brăila din această lună, dar și Campionatele Naționale de Cadeți și U 22 ce vor avea loc în luna decembrie. Sunt sigur că sportivii rovinăreni vor face o figură frumoasă și se vor întoarce și de acolo medaliați”, a transmis primarul din Rovinari, Robert Filip.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *