Actualitate

Două colegii importante își dau mâna într-o cauză umanitară

Două colegii importante din Târgu Jiu își dau mâna într-o cauză umanitară.
„Colegiul Național “Spiru Haret” și Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu desfășoară, în parteneriat, campania umanitară “Împreună pentru Andrei”, campanie ce face parte din proiectul «Bucuria de a dărui», proiect cu o tradiție de peste 10 ani.
Vă așteptăm să susțineți această inițiativă și să vă alăturați demersului celor doua colegii pentru a schimba un destin!“, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Spiru Haret“.

Apel pentru un copil care suferă de tetrapareză spastică

Inițiativa celor două licee este îndreptată către Andrei, un băiețel de 8 ani cu tetrapareza spastică. „El nu poate merge în picioare, nu are stabilitate prea bună, nu se ridică nici în fund. De la 1 an de când am aflat că el are probleme cu mersul, am fost la recuperare cu el cât de des am putut, chiar si din trei in trei săptămâni, la Băile 1 Mai, la Nicolae Robănescu, la Techirghiol. Înainte să începem recuperările, el nu mergea nici în patrupedie, nu stătea, în fund, nu avea echilibru și nici forța în picioare. După atâtea terapii, a început sa meargă în patrupedie, stă în fund, dar stabilitatea nu este prea bună. Acum, de curând, ni s-a spus că trebuie să îi facem operație de miofasciotonomie, adică operația cu laser. Aceasta constă în secționarea mușchilor spastici ca sa le dea voie mușchilor sănătoși să lucreze. Din cauza spasticității severe pe care o are, el nu poate merge. Aceasta operație îl poate ajuta să facă și el primii pași singur, fără ajutorul meu. Bineînțeles, după această operație va urma recuperare foarte intensă pentru a-și da drumul la mers. Operația se va face în Barcelona. Operația de miofasciotonomie costă aproximativ 5.000 de euro, la care adăugăm drumul, cazarea, și vom fi nevoiți să îi facem orteze și ghete ortopedice care costa cate 1000 de euro fiecare. În total, am avea nevoie de 10.000 de euro, pe care nu îi avem“, a transmis mama copilului pe pagina de Facebook „Împreună pentru Andrei“.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *