Ultima oră

Două magazine alimentare și un bar din Gorj amendate cu câte 10.000 de lei de inspectorii DSV Gorj

În perioada 16 – 24.01.2023, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat verificări în unități și obiective supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în Băleşti, Bâlteni, Borăscu, Căpreni, Fărcăşeşti, Licurici, Mătăsari, Motru, Novaci, Padeş, Peştişani, Prigoria, Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Teleşti, Tismana, Turcineşti și Urdari, în domeniile alimentar și al sănătății și bunăstării animalelor.

În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, reprezentând opt avertismente şi 10 amenzi în cuantum de 38.400 lei, unor operatori/persoane fizice din Borăscu, Fărcășești, Mătăsari, Târgu-Cărbunești şi Târgu-Jiu, astfel:
– opt avertismente scrise proprietarilor unor exploatații non-profesionale, pentru înstrăinarea de animale fără a notifica medicul veterinar de liberă practică împuternicit;
– 1.200 lei la un magazin alimentar, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate: pește depozitat lângă înghețată şi pulpe de pasăre;
– 4 x 1.200 lei la o cantină şi 3 magazine alimentare, pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind manipularea produselor alimentare (lipsa echipamentului adecvat de protecție sanitară şi/sau a fişelor de aptitudini care atestă controlul stării de sănătate a angajaţilor);
– 2 x 1.200 lei la două magazine alimentare, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare (direct pe paviment: chips-uri, făină de grâu, mălai, cutii cu prăjituri, sucuri, apă minerală); pavimentul murdar necesita igienizare;
– 2 x 10.000 lei la două magazine alimentare, pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea aparaturii frigorifice, suprafețelor şi mobilierului din dotare;
– 10.000 lei la un bar, întrucât pavimentul, plafonul și suprafețele murale din spațiul de depozitare prezentau acumulări de murdărie, porțiuni de vopsea exfoliată, zone degradate; aparatura frigorifică necesita igienizare; materialele de igienizare și ustensilele de curățenie erau depozitate în incinta barului și nu într-un spațiu special destinat.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button