Actualitate

DSP Gorj a amendat mai mulți gorjeni care nu au respectat măsura izolării la domiciliu! La ce sumă se ridică o astfel de AMENDĂ!

Până în prezent, inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au sancționat contravențional un număr de 6 persoane din cauza nerespectării măsurilor impuse de izolarea la domiciliu. Valoarea totală amenzilor se ridică la suma de 120.000 de lei.

Ultimele două sancțiuni au fost aplicate în cursul zilei de 18 martie 2020, în urma unor sesizări. Un agent de poliție dintr-o comună de pe raza județului Gorj ne-a sesizat că o persoană aflată în izolare la domiciliu a fost văzută într-un magazin alimentar. În urma verificărilor, s-a aplicat o amendă în cuantum de 20.000 de lei, conform HG 857/2011.

O altă amendă, tot în cuantum de 20.000 de lei, a fost aplicată unui tânăr, întors din Olanda și aflat în izolare la domiciliu, care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean pentru a întreba când îi vor fi recoltate probe în vederea depistării COVID-19.

De asemenea, tot în data de 18 martie 2020, inspectorii din cadrul DSP Gorj au verificat aspectele sesizate în mass-media privind dezinfecția străzilor și trotuarelor din orașul Țicleni. În urma verificărilor primarul localității a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 10.000 de lei, din cauză că dezinfecția nu a fost efectuată cu o firmă autorizată, conform H.G. 857/2011, art.3, lit.a.

În data de 19 martie 2020 (ora 8.00), la nivelul județului Gorj, se aflau în autoizolare la domiciliu un număr de 599 de persoane și 166 de persoane în carantină.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *