Dezvăluiri

DSP Gorj confirmă dezastrul de la Ambulanță! Amenzi de peste 100.000 de lei, pentru neconformitățile constatate!

Direcția de Sănătate Publică Gorj a detaliat, în raportul de activitate pe anul precedent, toate sancțiunile aplicate Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj, managerului instituției și a altor angajați, pentru neregulile constatate în decursul anului, pentru o multitudine de deficiențe, ori pentru netransmiterea și neraportarea în termen a cazurilor depistate pozitiv COVID. Practic, potrivit documentului citat, de când a preluat conducerea SAJ, Traian Claudiu Constantinescu nu a respectat absolut nici o măsură din cele dispuse de Corpul de Control al ministrului Sănătății și DSP Gorj, în urma controalelor efectuate.

În urma primului control care a avut loc de când medicul Constantinescu a fost numit manager al SAJ Gorj s-au aplicat 11 amenzi care totalizează 34.600 de lei, pentru utilizarea necorespunzătoare a produselor biocide, gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală necunoașterea procedurilor de curățenie și dezinfecție de către personalul sanitar auxiliar, necunoașterea procedurilor de lucru de către personalul medical și auxiliar. După o perioadă, reprezentanții DSP Gorj au făcut verificări la SAJ Gorj și substația Tg-Cărbunești, cu privire la respectarea termenelor și a măsurilor dispuse, și au constatat că majoritatea dintre acestea fuseseră ignorate de către conducerea instituției, așa că l-au amendat pe managerul acesteia cu 25.000 de lei. Practic, nu a existat control în urma căruia inspectorii în sănătate publică să nu aplice sancțiuni la SAJ Gorj pentru nereguli constatate în activitatea medicală a instituției. 14.000 de lei au totalizat amenzile aplicate după un alt control în care reprezentanții DSP au constatat aceleași deficiențe, majoritatea fiind aspecte elementare în derularea activității, adică gestionarea deșeurilor, curățenie și dezinfecție, dar care nu l-au preocupat pe managerul Constantinescu.

Inspectorii sanitari l-au amendat cu 3.000 de lei pe managerul SAJ și pentru netransmiterea și neraportarea în termen a cazurilor depistate pozitiv COVID, precum și completarea necorespunzătoare a fișei individuale de urgență prespitalicească.

Corpul de Control al ministrului Sănătății a efectuat un alt control la Serviciul de Ambulanță Gorj, la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, iar după o lună, echipa de inspector a DSP Gorj a constatat, din nou, nerespectarea termenelor. Concret, managerul Constantinescu nu a făcu nimic, după controlul Ministerului Sănătății, referitor la întocmirea procedurilor privind completarea corespunzătoare a fișelor de urgență prespitalicească, a jurnalelor de bord, în privința nebulizării ambulanțelor precum și dezinfectarea materialelor sanitare care nu sunt de unică folosință, instruirea personalului în vederea utilizării fiecărui aparat și dispozitiv aflat în dotarea serviciului, așa că instituția a mai primit o amendă de 25 000 lei.

Deși managementul lui Traian Claudiu Constantinescu este unul dezastruos, după cum arată rapoartele de control ale Ministerului Sănătății, DSP Gorj și Instituția Prefectului – Județul Gorj, acesta este menținut, inexplicabil, în funcție de mai bine de un an.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button