Actualitate

Elevii din Rovinari, implicați într-un proiect Erasmus, alături de liceeni din alte trei țări

Elevii din Rovinari au participat la un proiect alături de liceeni din trei țări europene. Astfel, proiectul Erasmus+ DIGISCHOOLS, coordonat de Liceul „Gheorghe Tătărescu” Rovinari a găzduit cea de-a treia mobilitate, în perioada 15-19 mai 2023. Proiectul a reunit 50 de elevi și profesori din liceele partenere: „Joniskio Ausros” Gimnazija, Joniskis, Lituania, Agrupamento de Escolas de Fornos de Algodres, Portugalia și Gazi Sosyal Bilimler Lisesi-Isparta, Turcia și Universitatea de Știinte Aplicate din Isparta, Turcia.

Activitățile au avut ca scop îmbunătățirea competențele digitale ale elevilor și abilitățile de gestionare a managementului riscurilor. Obiectivele principale au fost: împărtășirea experiențelor despre bune practici, metode și strategii legate de suportul digital pentru elevi și familii în timpul pandemiei de Covid-19, pregătirea unei reviste electronice despre comunicarea de succes, relația dintre elevi, profesori, familii și administratorii școlii în situațiile riscante, studierea riscului de excluziune socială și sprijinirea elevilor susținând educația și obiectivele acesteia prin utilizarea materialelor digitale, învățarea/respectarea altor culturi, valori, tradiții și credințe, îmbunătățirea competențelor digitale și contribuția la crearea unei colaborări comune a UE.

„Atelierele de lucru organizate în cadrul proiectului, ce au vizat gestionarea riscurilor s-au raportat la problemele economice, politice, sociale și de mediu cu care se confruntă societatea actuală. Activitățile au avut un feedback pozitiv, elevii înțelegând că managementul riscului este un proces complex de identificare, evaluare și control al amențărilor și vulnerabilităților care ar putea avea un impact negativ asupra organizației din care fac parte. Și de acestă dată programul Erasmus+ și-a atins obiectivele, respectiv crearea unui spațiu european comun al educației, stimularea profesorilor și elevilor prin colaborarea în parteneriate de cooperare si schimb interșcolar, acumularea de experiențe culturale și lingvistice, promovarea valorilor europene”, a declarat Lăcrămioara Șuvar, coordonatoarea proiectului.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *