Politică

Liderul PNL Gorj, despre noul prefect: Cred că Iulian Popescu poate să ajute foarte mult primarii

Județul Gorj va avea un nou prefect, după ce Cristina Cilibiu și-a dat demisia. Președintele interimar al PNL Târgu-Jiu, fostul secretar de stat Iulian Popescu, urmează să fie instalat în funcție.

Senatorul Ion Iordache este convins că Iulian Popescu va face lucruri bune pentru județ, după ce va prelua postul de prefect de Gorj. Președintele PNL Gorj susține că poate să ajute primarii, pentru că are expertiză în zona de proiecte. În plus, are experiență în administrația publică centrală. În ceea ce-o privește pe Cristina Cilibiu, Ion Iordache afirmă că fostul prefect a fost apreciat de primari, însă și-a propus să ocupe funcția pe o perioadă limitată de timp. “De la început și-a propus să ocupe această funcție pentru o perioadă limitată de timp. Noi îi mulțumim și toți colegii îi mulțumesc pentru implicarea pe care a avut-o și pentru că a fost apreciată de primari, în special, și de la celelalte partide. Este unul dintre oamenii noștri de bază, este tânăr și are perspective în continuare. Eu cred că Iulian Popescu poate să ajute foarte mult primarii, are expertiză în zona de proiecte și de dezvoltare. Știu că are un proiect destul de îndrăzneț pentru județ și pentru municipiul Târgu-Jiu și cunoaște foarte bine sistemul de funcționare al administrației centrale, a lucrat în administrația centrală. Sunt convins că va face lucruri bune pentru județ și va ajuta județul nostru”, a afirmat liderul PNL Gorj.

Ce așteptări are Iordache de la noul prefect

Ion Iordache spune că noul prefect al județului Gorj, Iulian Popescu, ar trebui să aibă ca priorități o mai bună funcționare a instituțiilor publice din județ și pe sprijinirea primarilor în a-și implementa proiectele de investiții. “Sunt destul de multe probleme și eu zic că ar trebui să-și focuseze activitatea pe funcționarea instituțiilor în general, relația cu cetățenii și instituțiile între ele. Să sprijine autoritățile publice locale în a debirocratiza tot ce înseamnă flux pentru implementare proiectelor și accesarea proiectelor cu finanțare. Mai mult decât atât, avem perioada în care începe implementarea Fondului de Tranziție Justă și, la fel, este un proiect pe care îl cunoaște foarte bine și îmi doresc ca această relație pe care o poate gestiona, ca fiind legătura dintre guvern și județul nostru, să o realizeze cu succes și sunt convins că va face acest lucru”, a precizat senatorul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *