Eveniment

Filtre ale Poliției în tot județul: Peste 200 de gorjeni, amendați după ce au ieşit din casă fără motiv

213 gorjeni au fost amendați, miercuri și joi, când s-a aplicat ordonanţa militară, pentru că au ieșit din casă fără motiv și fără să aibă declarația pe proprie răspundere completată. Valoarea totală a sancţiunilor este de 140.350 de lei, în județul Gorj. Oamenii legii vor verifica, zilnic, dacă sunt respectate noile reguli.

„Polițiștii și jandarmii desfășoară în continuare misiuni specifice, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19. În acest context, recomandăm cetățenilor județului Gorj să evite deplasările, dacă nu au un motiv bine întemeiat. De asemenea, reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere. De asemenea, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, DSP Gorj, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu”, se precizează într-un comunicat al DSP Gorj. Reprezentanții instituției au anunțat că, joi, la ora 08.00, la nivelul județului Gorj, se aflau în autoizolare la domiciliu 3.046 de persoane și 243 în carantină.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *