Dezvăluiri

Firma din Gorj, în top și în pandemie! Profit de 4,9 milioane de lei

Macolfil SA Târgu Jiu se păstrează în topul afacerilor profitabile din judetul Gorj, în ciuda perioadei dificile prin care au trecut firme similare în perioada pandemiei. Societatea produce, de altfel, şi livrează o gamă largă de materiale şi materii prime pentru construcții de peste 30 de ani. Un atu aflat de la început în portofoliul firmei a fost reprezentat de resursele materiale ale zonei geografice – marna argiloasă şi argila refractară specifice zonei Târgu Jiu. Compania cu o capitalizare de 45 mil. lei, a încheiat, astfel, primul semestru din 2021 cu un profit net de 4,9 mil. lei şi afaceri de 26,6 mil. lei. Asta, potrivit raportului publicat la bursa de la Bucureşti.

Compania are ca acţionar o persoană fizică, respectiv Zamfir Simona Ioana cu o deţinere de 32,5%, şi-a majorat profitul net cu 26% şi afacerile cu 6,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2020.
De la începutul anului 2021 acţiunile firnei au plus 22% în contextul unui rulaj de 5,2 mil. lei. În ultimele 12 luni acţiunile au urcat cu 198%, potrivit datelor BVB. Din acţionariatul companiei mai fac parte şi SIF Muntenia (17,4%), Pătruţ Elisaveta (16,1%), Manişor Vlad Mihai (10%).

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *